Denizli’de sıcaklık 40 Dereceyi aşacak

Denizli’de sıcaklık 40 Dereceyi aşacak

Meteoroloji genel müdürlüğü önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının artacağı 40 il için yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. İllerin arasında Denizli’de var.

Aşırı sıcaklıklar tüm yurtta hayatı olumsuz etkiliyor. Uzmanlardan peş peşe mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar gelirken Meteoroloji tarafından da 40 il için sıcak hava uyarısı yapıldı. Buna göre bazı illerde hava sıcaklığının 40 derece ve üzerinde olması da bekleniyor. İstanbul'da da çöl sıcağı etkili olurken sıcaklıkların orman yangını tehlikesini artırdığı kaydedildi.

Son dönemde aşırı sıcak havalar, herkesin gündeminde. Vatandaşlara zor anlar yaşatan sıcak havalarla ilgili uzmanlardan sık sık uyarılar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de uyarılarını sürdürüyor.

BAZI İLLERDE 40 DERECE SICAKLIK
Bu kapsamda yapılan değerlendirmelere göre bugün tam 40 ilde hava sıcaklığının 35 derece ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca bazı illerde sıcaklığın 40 derece ve üzerinde olması bekleniyor.

'ÖĞLE SAATLERİNDE DIŞARI ÇIKMAYIN' UYARISI
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşları güneş çarpması riskine karşı dikkatli olmaları ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. (Mynet)