Denizli’de öğretmenlere yönelik proje eğitimleri sürüyor

Denizli’de öğretmenlere yönelik proje eğitimleri sürüyor

Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı eğitimleri, Bilim ve Sanat Merkezi'nde yoğun katılım ile düzenlendi

(İHA) - Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı eğitimleri, Bilim ve Sanat Merkezi'nde yoğun katılım ile düzenlendi.


Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Yarışmaları İzmir Bölgesi Koordinatörlüğü tarafından Prof. Dr. Yılmaz Tonbul ve Doç. Dr. Onur Dönmez yürütücülüğünde düzenlenen 2237-B Proje Eğitimi Etkinlikleri Destekleme Programı eğitimlerine Denizli ev sahipliği yaptı. Pamukkale İlçesi Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi'nde başlayan yüz yüze eğitimlere; akademisyenler Prof. Dr. Güven Özdemir, Prof. Dr. Yavuz Akbulut, Prof. Dr. Tolga Güyer, Doç. Dr. Mehmet Salih Erkek, Doç. Dr. Mehmet Deniz, Doç. Dr. Özlem Nemutlu, Dr. Öğr. Üyesi Celal Cem Sarıoğlu, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yasin Temel, Denizli ve Uşak illerinde görevli öğretmenler katıldı.

Yarışmalar İzmir Bölgesi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 2237-B Proje Eğitimi Etkinlikleri Destekleme Programı hedefinde yürütülen bu proje; ulusal ve uluslararası programlara yönelik Ar-Ge ve yenilik projelerinin nicelik ve niteliklerini artırmayı hedefleyen, 2204-A ve 2204-B çerçevesinde lise ve ortaokul düzeyindeki eğitim kurumlarında proje danışmanlığı yapmayı hedefleyen öğretmenlere yönelik gerçekleştirildi.

İki gün süren eğitimlerde 2204-A ve 2204-B Araştırma Projeleri Yarışması'nın çağrıları çerçevesinde katılımcılara bilgi ve deneyim kazandırmak istenirken, öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini geliştirmeleri ve bilimsel projeler üretmeleri konusunda onlara rehberlik etme yeteneklerini artırılması hedeflendi.