DENİZLİ’DE “HAYIR” PANKARTINA SALDIRI İDDİASI

DENİZLİ’DE “HAYIR” PANKARTINA SALDIRI İDDİASI

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı’nın dün başlattığı referandum çalışmaları ekseninde asılan “Teröre Karşı Birlik, Başkanlık Sistemine Hayır” pankartına sabah saatlerinde saldırı düzenlendi,

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı’nın dün başlattığı referandum çalışmaları ekseninde asılan “Teröre Karşı Birlik, Başkanlık Sistemine Hayır” pankartına saldırı yapıldığı iddiası üzerine Vatan Partisinden açıklama geldi ,açıklamada şu ifadelere yer verildi :

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı’nın dün başlattığı referandum çalışmaları ekseninde asılan “Teröre Karşı Birlik, Başkanlık Sistemine Hayır” pankartına sabah saatlerinde saldırı düzenlendi, olayı gören Öncü Gençlik üyeleri ve Denizli halkı saldırıyı engelledi.

  Vatan Partisi referandum çalışmalarına Denizli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda dün yaptığı basın açıklaması ile başladı. Açıklama esnasında kullanılan ve referandum süresince durması planlanan “Teröre Karşı Birlik, Başkanlık Sistemi’ne Hayır” masasına ait pankarta sabah saatlerinde bir saldırı düzenlendi. Pankarta saldıran ve indirmeye çalışan sivil giyinimli iki kişi, saldırıyı engelleyen Öncü Gençlik üyelerine “Başkanın talimatı var” diyerek kaçtılar. Sivil giyinimli iki kişinin kaçarken bindikleri arabanın zabıta arabası olması ve peşinden bir sivil polis ekip arabasının takip etmesi dikkat çekti. Emniyet yetkilileri olaydan haberdar olmadıklarını ve olayı takip edeceklerini bildirdiler.

  Olay ile ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Denizli İl Sekreteri Mehmet Çobanoğlu “Bu sabah saatlerinde yaşanılan olayı doğru bulmuyoruz. Milli birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde; tüm yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Referandum döneminde bu tür girişimler milletimizi böler, kutuplaştırır. Türkiye’nin kutuplaşmaya değil, birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı vardır. Keza saldırılan pankartımız milletimizi bölmeyi amaçlamıyor, birleştiriyor. Buradan Denizli’deki tüm partilere ve yetkililere sesleniyoruz; referandum sürecinde milli birliğe zarar verici tüm davranışlardan uzak durmalarını öneriyoruz” dedi.