Denizli’de hayat 2 dakikalığına durdu

Denizli’de hayat 2 dakikalığına durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84. yıldönümü dolayısıyla tüm yurt genelinde olduğu gibi Denizli'de de törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84. yıldönümünde dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Denizli'de de törenlerle anıldı. 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen tören, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çelengi sunmasıyla başladı. Çelenklerin koyulmasının ardından 7’den 70 herkes Ata’nın huzuruna çıktı. Denizli Valiliği önünde düzenlenen törene Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

09.05'te hayat durdu

Saat 09.05'te çalan siren sesi ile birlikte Denizlililer, saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı okuyarak Ata'sını minnet ve özlemle andı. Denizli’deki anma program, saat 10.00’da Yaşar Kımıl Fen Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıldönümü anma etkinliği ve akşam 20.00’de Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından düzenlenecek olan ‘Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler’ konseriyle devam edecek.

-