Denizli'de GSB yurtları bahar dönemine hazır

Denizli'de GSB yurtları bahar dönemine hazır

Denizli'de GSB yurtları bahar dönemine hazır

(İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Denizli Öğrenci Yurtları, bahar yarı yılının ardından öğrencilerle yeniden buluşuyor. GSB Denizli Yurtlarına başvuru yapan hiçbir öğrencinin açıkta yada yedekte kalmayarak yerleştiği yurtlarda, bahar döneminde misafir olarak kalmak isteyen öğrenciler içinde gerekli barınma imkanı bulunuyor.

2023-2024 Yükseköğrenim Eğitim ve Öğretim Yılı'nda bahar yarıyılı başladı. Öğrencilerin Denizli’de ki evi olan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı öğrenci yurtları tam kapasiteyle hizmetlerini sürdürüyor. Yarıyıl tatili dolayısıyla memleketlerine giden öğrenciler, Pamukkale Üniversitesinde bahar yarıyılının başlayacak olmasıyla birlikte Denizli’ye döndü. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Denizli’de hizmet veren 11 öğrenci yurdunda toplam 12 bin 390 öğrenci kalıyor. 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi başlangıcında yapılan planlamayla bu yıl GSB Denizli Yurtlarına başvuru yapan hiçbir öğrencinin açıkta ya da yedekte kalmayarak yurtlara yerleştiği bildirildi.

Denizli’de ki öğrenci yurtları, son yıllarda kapasitelerinin ve standartlarının yükselmesiyle öğrenciler tarafından ilk tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Bu yıl tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayan kampüs bölgesindeki 2.000 kişilik kız öğrenci yurdu ve sosyal tesis binası, Türkiye’nin en prestijli ve modern tesisleri arasında gösterilerek göz kamaştırıyor. Öğrenciler barınma ve yemek hizmetinin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve eğitsel faaliyetlerle kendilerine verilen hizmetlerden memnun olduklarını ifade ediyor.

“Gençlerimize yatırım geleceğimize yatırımdır”
Yurtlarda kalan her bir öğrencinin kendilerine emanet olduğu sorumluluğuyla en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını kaydeden Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, bahar dönemi ile birlikte öğrencileri ağırlamaya hazır olduklarını belirtti. 6’sı il merkezinde, 5’i ilçelerde olmak üzere toplam 11 öğrenci yurdunda 12 bin 390 öğrencinin yurtlarda kaldığını söyleyen İlman, gençlerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yurtlarda barınma, yemek ve konforun yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da sorumluluklar taşıdıklarını belirten İlman, kültür, sanat, spor ve teknoloji başta olmak üzere gençlerin her alanda donanımlı yetişmeleri için çalıştıklarını sözlerine ekledi.