Denizli’de Filistin’e destek ve şehitler için yürüyüş yapıldı

Denizli’de Filistin’e destek ve şehitler için yürüyüş yapıldı

Denizli’de Filistin’e destek ve şehitler için yürüyüş yapıldı

(İHA) - Denizli’de Filistin’e destek ve şehitler için yürüyüş düzenlendi. Kalabalık grup, ellerinde dövizlerle slogan atarak yürüyüşü tamamladı.


Denizli Bayramyeri Meydan’ında toplanan kalabalık grup, Delikçınar Camii’ne kadar Filistin’e destek ve şehitler için yürüdü. Pençe-Kilit Harekat bölgesinde dün bölücü terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu şehit düşen askerler ve İsrail zulmü altındaki Filistin’e destek amacıyla yürüyüşün düzenlendiği öğrenildi. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizle taşıyan grup, yürüyüş boyunca İsrail ve bölücü terör örgütü aleyhinde slogan attı.
Terörü lanetledikleri vurgusunda bulunarak açıklamalarda bulunan Doktor Halil Sevimli, “Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize şifalar temenni ediyoruz. Buradan, terörü bir kere daha lanetliyoruz. Memleketimize kast eden, emperyalistlerin maşası olan hainler kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Teröristlerin arkasındaki şer odaklarının tüm insanlık için bir tehdit olduğunu bir kere daha haykırıyoruz. Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze’de soykırım yapanlar aynı. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız. Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp. Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır” dedi.