DENİZLİ'DE ARTAN İNTİHAR VAKALARI İLE NEDEN KİMSE İLGİLENMİYOR

DENİZLİ'DE ARTAN İNTİHAR VAKALARI İLE NEDEN KİMSE İLGİLENMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Müjdat İlhan Denizli’de son yıllarda yaşanan intihar olaylarının araştırılması gerektiğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Müjdat İlhan Denizli’de son yıllarda yaşanan intihar olaylarının araştırılması gerektiğini belirterek, yetkililerin neden konuyla ilgili hiçbir araştırma yapmadığını sordu.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan son yıllarda Denizli’de her gün yaşanan intihar olaylarının kan donduran saylara ulaştığını belirterek, “Dün (11 Eylül Pazartesi) şehrimizde farklı yerlerde 5 şüpheli ölüm meydana geldi. Bunlardan 3’ü intihar olarak kayıtlara geçti. Bu konuyla ilgili hiçbir kimse açıklama yapmazken, intihar olaylarının çok normalmiş gibi ilimizde kanıksandığı görüldü. Denizli’de her gün birkaç intihar vakasına rastlıyoruz. Peki, bu konuda neden hiçbir araştırma yapılmıyor? Neden yetkililer ayağa kalkıp Denizli’de neler oluyor, bu insanlar neden her gün canına kıyıyor diye sormuyor?” dedi.

Başkan İlhan, tüm yetkililere soruyor; Denizli’de yaşanan intihar vakaları için daha ne kadar kayıtsız kalacaksınız? Daha ne kadar vatandaşımızın çaresizce canına kıymasına seyirci kalacaksınız? Neden bu konuda herkes kör, sağır ve dilsiz? Bu konuda psikolog ve psikiyatrisiler, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, PAÜ ve STK’lar acilen birleşip konuya el atmaları ve Denizli’de intiharların acilen durdurulması gerektiğini söyledi.

İlhan; Tüm yetkililerden 2022 yılında ve 2023 yılının ilk 9 ayında kaç kişinin yaşamına son verdiğini açıklamasını talep ettiğini ifade ederek, “Tüm yetkililere soruyorum, Denizli’de geçen yıl ve bu yılın ilk 9 ayında kaç kişi intihar etti? İntihar sebepleri nelerdir? Bu konuyla ilgili şu ana kadar bir çalışma yapıldı mı?” diyerek bu sorularının cevaplanmasını istedi.

İlhan, yaşam koşullarının oldukça ağır olduğunu dile getirerek, “Denizli’de olduğu gibi tüm ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar elbette çok ağır. İnsanlar işsiz, insanlar kirasını ödeyemiyor, çocuğunun okul masraflarını karşılayamıyor, pazara gidemiyor. Bütün bunlar vatandaşımızı psikolojik olarak çok etkiliyor. Ancak insanın hayatına kıyması çok ağır bir karar. Maalesef son yıllarda Denizli’mizde her gün aldığımız intihar haberleri bizi derinden üzmektedir. Bu acı haberi sayıya dökmek bana çok insani gelmediği gibi, hızlıca artması da endişelendiriyor. Bu endişe verici sayılar karşısında hala herkesin sus pus ve bu haberleri sadece izliyor olması kabul edilir bir durum değil. Bu konuyla acil ilgilenilsin ve vatandaşlarımızı hayatından bezdirecek kararların alınma sebeplerinin araştırılsın” dedi.