Denizli'de 5 yeni mesleki eğitim alanı açılması teklif edildi

Denizli'de 5 yeni mesleki eğitim alanı açılması teklif edildi

Denizli'de 5 yeni mesleki eğitim alanı açılması teklif edildi

 (İHA) - Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna Acıpayam ve Çivril ilçelerinde 5 yeni eğitim alanı ve bunlara bağlı 3 yeni eğitim dalı açılmasını teklif etti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2024 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Vali Ömer Faruk Coşkun'un başkanlığında Denizli OSB Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kurul Başkanı Vali Ömer Faruk Coşkun, “Denizli’mizde nitelikli işgücünü yetiştirmek, istihdamı arttırmak, kadın, genç ve dezavantajlı grupların istihdama katılımını artırmak amacıyla çalışmalara hep birlikte devam ediyoruz. Biz Denizlili vatandaşlarımızın geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri, girişimcilik kapasitesini ortaya koyabilmeleri için eğitim ve istihdam konularını önemsiyoruz. Toplantıda alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Denizli'de mesleki eğitim alanında açılması planlanan yeni bölümler hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ise “Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı ve alan altında Hasta ve Yaşlı Bakımı Dalı açılması, Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı açılması, Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı ve alan altında Otomotiv Elektromekanik Dalının açılması, Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve altında Tesisat ve Enerji Sistemleri Dalı açılması, Çivril Beycesultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bünyesinde Tarım Alanının açılması, Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Moda Tasarım Teknolojisi Alanı Anadolu Teknik Programının kapatılması, Babadağ Hacı Mehmet Zorlu Çok Programlı Lisesi bünyesinde Muhasebe Finansman ve Moda Tasarımı Alanlarının kapatılması, Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açık bulunan Bilişim Teknolojileri Alanının kapatılması” teklifini kurul üyelerine sundu.

Tekliflerin görüşülmesi ile devam eden toplantı, Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.