Denizli’de 10 Bin Aileye Eğitim Verildi

Denizli’de 10 Bin Aileye Eğitim Verildi

Milli Eğitim Bakanlığınca ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu projesiyle bugüne kadar Denizli’de 10 binin üzerinde aileye ulaşıldı.

Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile okul bünyelerinde hafta içi ya da hafta sonu on ana başlıkta 44 saat olarak verilen eğitimlerle ailelerimizin yapısı çok boyutlu olarak destekleniyor ve böylece aile içi iletişim çok daha güçlü hâle geliyor.

12 Ağustos 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle 81 ile yaygınlaştırılan proje ilimizde de 19 ilçede halk eğitimi merkezlerince uygulanmaya başladı.

Aile Okulu Projesi; sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle aileleri çok yönlü olarak destekliyor. 

Merkezefendi İlçesi Gazi İlkokulu bünyesinde devam eden Aile Okulu Projesi eğitimlerine katılan Filiz Çimen Kılıçoğlu “Bağımlılıkla ilgili yapılan eğitimleri kendim ve ailem için çok önemli buldum. Bakanlığımıza ve okulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

Aynı okulda eğitimlere katılan Senem Tunç, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerle ilgili aldığımız eğitimler için okulumuza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ederim dedi. 

Merkezkefendi Gazi İlkokulunda Aile Okulu eğitimleri veren okul öğretmenlerinden Medine Demirkapı; Bakanlığımız tarafından geliştirilen Aile Okulu Projesi kapsamında eğitimler verdiğini, eğitimlere katılan veliler tarafından çok olumlu dönüşler aldıklarını belirterek eğitimlere katılım ve ilginin üst düzeyde olduğunu söyledi.