DENİZLİ ZEYBEKCİ'YE SAHİP ÇIKTI, BİLD'İ KINADI

DENİZLİ ZEYBEKCİ'YE SAHİP ÇIKTI, BİLD'İ KINADI

DENİZLİ ALMAN BİLD GAZETESİNİN YAPTIĞI AŞAĞILIK VE İĞRENÇ HABER İÇİN TEK YÜREK OLDU BAKANINA SAHİP ÇIKTI.

DENİZLİ ALMAN BİLD GAZETESİNİN YAPTIĞI AŞAĞILIK VE İĞRENÇ HABER İÇİN TEK YÜREK OLDU BAKANINA SAHİP ÇIKTI. DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN, DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ, DENİZLİ GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN OSMAN NURİ BOYACI VE AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ BİLD GAZETESİNİ KINADILAR VE BAKANLARINA SAHİP ÇIKTILAR. AÇIKLAMALAR ŞÖYLE :

BİLD HADDİNİ AŞTI

Alman Bild Gazetesi'nin Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye yönelik hakaret içeren haberinin kabul edilemez olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Türk düşmanlığında sınır tanımayan Bild Gazetesi bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi” dedi.

Basın özgürlüğünün asla hakaret etmek olmadığına vurgu yapan Başkan Filiz: “Gazete sözde ‘habercilik’ adı altında düşmanlığını ve kinini kusmaktadır” dedi.

Bild Gazetesi’nin bu ve buna benzer geçmişte de haber değeri taşımayan, etik değerlerden uzak ve provokasyon kokan bir çok haberinin olduğunu vurgulayan Başkan Filiz, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Gazete daha önce "Erdoğan'a rağmen Türkiye'yi sevmemiz için 44 neden" başlığı altında Türkiye'ye ve Türk Halkı’na adeta hakaret eden bir liste yayınladı. HDP'ye yapılan operasyon sonrası da bu tavrını devam ettiren ‘sözde gazete’, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan aşağılık bir manşete imza attı. Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Bild Gazetesi manşetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı, islam ve Türk düşmanlığı ile süslemeyi sık sık alışkanlık haline getirdi. Bir kez daha haddini aşan Bild'in, bu sefer hedefinde Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci vardı.

Bild; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye izahı mümkün olmayan ve ağır hakaret içeren ifadelerle saldırmıştır. Gazetecilik adı altında yapılan bu çirkin saldırı Tüm milletimize yapılmıştır ve  asla kabul edilemez, seviyesiz bir söylemdir. İki ülke arasındaki dostluğu zedelemek ve toplumlarımız arasındaki iyi ilişkileri bozmaktan öte bir işlevi olmadığı aşikardır.

Kabul edilemez bu durum, ekonomik, siyasi ve tarihi bağların kötüleşmesini isteyenlerin işine gelen bir yaklaşımdır. Bild Gazetesi’nin sürekli “İslam Dini” ve “Türkiye” ile uğraşması artık tahammül edilmez bir hal almıştır. Almanya’nın kalkınmasına canla, başla destek vermiş ve Almanya’yı “ikinci vatan” olarak benimsemiş Türkler artık bu durumdan çok rahatsızdırlar. Bild Gazetesi’nin yanlı tutumuna bir son vermesi ve bu yakışıksız tavırdan dolayı Milletimizden ve Bakanımızdan özür dilemelerini bekliyoruz”.

 

TEFENLİLİ: “BİLD’İN ÇİRKİN YAKIŞTIRMASINI KINIYORUM”

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya ziyareti ile ilgili Alman Bild gazetesinde yayınlanan haberleri kınayarak “haddini aşarak mesnetsiz haberler yapan Bild gazetesi bilmedir ki her zaman bakanımızın yanındayız” dedi.

Tefenlili açıklamasında; “Türkiye ve Almanya tarih boyunca yakın ilişki içerisinde olmuş iki büyük devlettir. Ancak son zamanlarda görüyoruz ki sözde demokrasinin en güçlü olduğu ülkelerden biri olan Almanya, Türklere karşı bir takım olumsuz tavırlar sergilemektedir. En son bir Alman gazetesi, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye küstahça yakıştırmalarda bulunmuştur. Yapılan çirkin saldırı Bakanımız ile birlikte Türk halkına yapılmış bir saldırıdır. Gazetecilik adı altında yapılan bu mesnetsiz, küstah saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bild gazetesi ve onun zihniyetinde olan herkes bilmedir ki her zaman Sayın Bakanımızın yanındayız. Umuyorum ki bu tür çirkin saldırıları yapanlar hak ettikleri cezaları çekeceklerdir” ifadelerine yer verdi.

Alman Bild Gazetesi haddini aştı

BAŞKAN ERDOĞAN, “SAYIN BAKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Almanya’ya ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye yönelik ağır hakaretler içeren bir haber yapan Bild Gazetesinin haddini aştığını belirterek, “Bu gazetecilik değildir. Sayın Bakanımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Almanya’nın yıllardır stratejik ve ticari işbirlikleri yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, “Ancak son dönemde siyasi bir gerginlik yaşanmaktadır. Sayın Zeybekci'nin de açıklamasında ifade ettiği gibi iki ülke ilişkileri bozulmak istenmektedir. Almanya’da Türkiye’ye karşı topyekun başlatılan siyasi saldırganlıkların bir an önce sona erdirilmesini temenni ediyor, Sayın Bakanımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

DENİZLİ GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI OSMAN NURİ BOYACI : BİLD’İ KINIYORUZ

Türkiye ile Almanya arasında son dönemde ülkemizin bakanlarının yapacağı toplantılarla ilgili başlayan ve giderek dozu artan bir gerginlik yaşamaktayız. Milyonlarca vatandaşımızın yaşadığı, dostluk ve ticari ilişkileri uzun yıllara dayanan Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerginliğin en kısa sürede sona erip, aramızdaki köklü dostluk ve ilişkilerin güçlenerek sürmesini temenni ediyoruz.

Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin geçen hafta Almanya’da katıldığı toplantı ve etkinliklerle ilgili Almanya’ya yayın yapan Bild gazetesinin internet sitesinde ve yazılı baskısında eleştiri sınırlarının ötesine geçen, kişi hak ve özgürlüklerine saldıran, habercilik ilkelerine sığmayan ifadeler kullanılmıştır. Ekonomi Bakanı ve şehrimizin milletvekili Sayın Nihat Zeybekci’yi hedef alan haberler,   Gazetecilik Meslek İlkeleri’ne kesinlikle sığmamaktadır. Kullanılan ağır ifadeleri ve sıfatları Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz. Her fırsatta Türkiye’yi basın özgürlüğü konusunda eleştiren Almanya’nın habercilik ve meslek ilkelerini hiçe sayan bu yayınlar karşısında takınacağı tutumu merakla beklemekteyiz.

Bu hareketlerin sıkı sosyal ve ticari ilişkileri olan, halkları arasında oldukça güçlü bağlara sahip iki ülkenin arasını bozmaya yönelik yapıldığını düşünüyoruz ve son derece art niyetli olarak buluyoruz. Değil Türkiye, herhangi bir ülkenin bakanına ve siyasilerine yapılan hakaret, o ülkenin tamamına yapılmıştır.

Demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen Avrupa'nın en güçlü ülkesi olan, AB'nin kaptanlığına soyunan Almanya'da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kişisel haklarına saldırı niteliği taşıyan, yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmayan yayınları nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim  Kurulu olarak Bild Gazetesi’nin yönetimini ve haberi yazan kişileri şiddetle kınıyor, Alman Hükümeti’ni de meslek ilkelerine sığmayan haberlerle ilgili harekete geçmeye  davet ediyoruz.

                                                                                      

                                                                                     Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına

                                                                                                                          Başkan

                                                                                                               Osman Nuri BOYACI