DENİZLİ ŞİİR GÜNÜ 39. KEZ YAPILDI

DENİZLİ ŞİİR GÜNÜ 39. KEZ YAPILDI

Her ayın ilk Cumartesi günü periyodik olarak gerçekleştirilen “39. Şiirini Al Da Gel/Denizli Şiir Günü Etkinliği”ne İncilipınar Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi1. Kat salon 4 ev sahipliği yaptı

YAZ-AR-BİR (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) tarafından her ayın ilk Cumartesi günü periyodik olarak gerçekleştirilen “39. Şiirini Al Da Gel/Denizli Şiir Günü Etkinliği”ne İncilipınar Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi 1. Kat salon 4 ev sahipliği yaptı. YAZ-AR-BİR şair ve yazarlarıyla, şiir ve edebiyat severleri de bir araya getiren etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşirken okunan şiirler ile türkü dinletileri katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.  

Sadık Dağdeviren’in sunuculuğunu yaptığı programın açış konuşmasında Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Abdülkadir Uslu “Geleneksel olarak her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz bu programın 39.uncusunu geçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Bir başka mutluluğumuz YAZARBİR Dergisini tekrar yayınlamaya başlıyoruz. Bunu da hep beraber gerçekleştireceğiz. Yine bir başka etkinliğimiz olan üyelerimiz için imza günü düzenlemeye devam ediyoruz. Bugün Gazeteci yazar Sevim Say imza günü programımız içinde devam edecektir.”dedi.

Genel Başkan Abdülkadir Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Aile sıcaklığı içinde sürdürdüğümüz bu etkinliklerimiz devam edecektir, destek ve katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Etkinliklerimiz süresince bu salonu kullanma imkânı veren Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan Beye de teşekkür ediyorum. 2023’ün güzelliklerle dolu bir yıl olması dileğiyle, 7 Ocak’taki 2023’ün ilk programında buluşmak üzere saygılarımı sunuyorum.”

Genel başkan Uslu “Ayrıca her programımız öncesi konusunda uzman kişilerden ve kurum temsilcisi kişilerden kısa bilgiler edineceğimiz kısa bir bilgilendirme konuşmaları koyduk. Bu programda Yeşilay’dan uzman Feyza Köklüsoy hanım bize bilgi verecek. Bu uygulama da değerli isimlerle devam ettirilecek. Bugün aramızda olan Fotoğraf Sanatçısı Sayın Zeki Akakça Bey de sonraki programlarımızda Fotoğraf Sanatı ile ilgili bilgilendirme yapacak.”dedi.

Daha sonra programa geçildi. 39.uncu Denizli Şiir Günleri dinletisi çocuk şairler Ahmet Alp Doğan ve Ömer Coşkun’un şiirlerini okumasıyla başladı. Kendi şiirlerini yorumlayan şairler ise şu isimlerden oluştu:

Abdülkadir Uslu, Nazmi Çimenci, Ferudun Başeren, Bayram Günel, Köksal Güzey, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Aynur Özkan, Sadık Dağdeviren, Hüsamettin Tat, Mustafa Karaosmanoğlu, Yaşar Aydınlık, İsmail Gökçe, Ahmet Çölgeçen, Sevim Say, Hüdayi Can, Hasan Hüseyin Aktaş, Melahat Kuzu, Muzaffer Kılıç, Mustafa Demirci, Hatice Sönmez, Mehmet Dağal, Yusuf Kabukçu, Sami Şimşek, Mehmet Gökçe, Hüseyin Say, Mehmet Menteşe, Mehmet Akdağoğlu, Ünal Şahinler, Musa Akın, Dr. Hasan Çalışkan, Sevim Ayhan ve Ezgar Ergün.

Ozan Mehmet Dağal kendi besteleriyle, Buharkentli Aşık Ferudun Başeren anonim türkülerle ve Türk halk müziği sanatçıları Hüseyin Keysan, Aynur Özkan ikilisi çalıp söyledikleri birbirinden güzel türküleriyle programa renk kattı.

Program sonrasında katılımcılara belge takdimi Genel Başkan Abdülkadir Uslu tarafından yapıldı.

Şair ve şiir sever, türkü sever herkesin katılabileceği 40. program 7 Ocak 2023 günü saat:13.00’te aynı yerde yapılacak.

GAZETECİ YAZAR SEVİM SAY KİTABINI İMZALADI

Öte yandan, YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, eğitim çalışmalarını da içeren etkinliklerinin yazar, şair ve toplumu sanat ve edebiyat alanında bir araya getirdiğini belirtirken, kitapları yayınlanan üyelerinin imza günlerini de YAZ-AR-BİR çatısı altında gerçekleştirdiklerini söyledi. Uslu, etkinliklerinin her ay düzenli olarak devam edeceğini açıklarken : “Kalemleriyle, şiirleriyle, toplumun nabzını tutan birbirinden değerli kitaplarıyla edebiyat dünyasına ışık tutan yazar ve şairlerimizi toplumla ve Denizli halkıyla buluşturmaktan kıvanç duyuyoruz. Sanat, kültür ve edebiyatın dolu dolu yaşandığı etkinliklerimiz devam edecek. Çünkü biz YAZ-AR-BİR ailesi olarak okumadan ve yazmadan geçirilen bir günün yitirilmiş bir gün olduğunu düşünüyoruz” dedi.