Denizli Sanayi Odası Seçimleri başabaş geçti

Denizli Sanayi Odası Seçimleri başabaş geçti

Bugün yapılan ve büyük heyecana sahne olan Sanayi Odası seçimlerinde meclis üyeleri ve guruplar belirlendi. Ancak, başkanların kazanmaları bağımsız gurupların tavrı ile ortaya çıkacak

Büyük heyecan yaşanan Denizli Sanayi Odası Meclis ve Komite seçimlerinde Başkan adayları Selim Kasapoğlu ve Okan Konyalıoğlu’nun kazandığı üyeler ile eşitlenince, başkanlığın kaderini belirleyecek toplantı 11 Ekim tarihinde yapılacak olan ilk meclis toplantısında bağımsız üyelerin tavrı belirleyecek.  

Okan Konyalıoğlu ve Selim Kasapoğlu’nun başkanlık için yarıştığı seçimde komiteler ve meclis üyeleri belirlendi. 17 komitenin bulunduğu odada 6 komitede Konyalıoğlu’nun 6 komitede Kasapoğlu’nun listeleri kazandı. 5 komitede ise bağımsız listeler seçimi kazandı. Bu sonuçların ardından Konyalıoğlu listesinden 13, Selim Kasapoğlu listesinden 13 ve bağımsız listeden 11 meclis üyesi oluştu. Eşit dağılımın ardından Denizli Sanayi Odası’nın yeni başkanı 11 Ekim’deki DSO meclisinde yapılacak seçimle belirlenecek.

Denizli Sanayi Odası’nda (DSO) 17 meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimlerinde odanın 1579 üyesiden oy kullanma yetkisi bulunan 1375 üyeden 1039 üye sandık başına gitti. 

Yüksek rekabette ve heyecanda geçen seçimler sonucunda 17 meslek komitesinin 6’sında Konyalıoğlu’nun, 6’sında Kasapoğlu ve 5’nde bağımsızların listesi kazandı. Bu sonuçlarla 37 kişilik meclis Konyalıoğlu listesinden 13, Selim Kasapoğlu listesinden 13 ve bağımsız 11 üye oluştu. Eşit dağılımın ardından Denizli Sanayi Odası’nın yeni başkanı 11 Ekim’deki mecliste yapılacak seçimle belirlenecek. 11 bağımsız meclis üyesi yeni yönetimi, yönetim kurulu başkanını ve meclis başkanını belirleyecek.

TOSUNOĞLU MECLİSE GİREMEDİ
Seçimin en ilginç sonuçlarından biri ise mevcut meclis başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun meclise seçilememesi oldu. Bu sonuçla yeni dönemde DSO’nun yeni meclis başkanı ile yola devam edeceği kesinleşti.

KONYALIOĞLU; “SÜREÇ ARTIK MECLİSE KALDI”
Başkan adaylarından Okan Konyalıoğlu; “Sanayici arkadaşlarımız demokratik bir ortamda bu yarışı değerlendirdiler. 2 grup ve bağımsızlar eşit dağıldı. Bundan sonraki süreçte 37 meclis üyesi arasında görüşmeler geçecek. Bunu yönetmek daha kolay olur. Denizli’nin 37 güzide sanayicisi ile istişareler yapılacak. Çok beklemediğimiz bir sonuç çıktı. Yeni sonuçlara göre bir kurgu yapacağız.” dedi.

KASAPOĞLU: “BUGÜN KESİN BİR KAZANMA YOK”
Bir diğer başkan adayı Selim Kasapoğlu ise; “Seçimde şuanda şuanda 6 sarı lise, 5 yeşil liste kazandı. Beraberlik olarak nitelendirilen listelerden birisi beyaz liste. Bu farklar meclis aritmatiğinde çok oynama yapabilir. Bugün burada kesin bir kazanma yok. İstişareler devam edecek. 37 kişilik bir meclis oluştu. 37 kişilik mecliste yeni yönetim, yeni başkan, yeni meclis başkanı seçilecek. Seçim süreci devam ediyor. Mevcut meclis başkanı meclise giremedi. Yeni dönemde yeni meclis başkanı ile devam edeceğimiz kesinleşti. Şuan için mecliste ağırlığımız fazla gözüküyor ama hassas bir dengede.” dedi.