DENİZLİ OSB’DE ŞALTERLER İNDİRİLDİ

DENİZLİ OSB’DE ŞALTERLER İNDİRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, elektrik kesintileri nedeniyle üretimin Durduğu DOSB gittiler

Gülizar Biçer karaca, Cumhuriyet tarihinde ilk kez enerji kesintisi nedeniyle fabrikaların şalter indirmek zorunda kaldığını söyledi.

21. Yüzyıl Türkiye’sinde fabrikaların üretimi durdurmak zorunda kaldığını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Sanayinin Başkenti Denizli’de Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan bir fabrikadayız ve tüm makineler durmuş vaziyette. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde Organize Sanayi Bölgesinde şalterlerin indirildiği bir süreci yaşıyoruz. Bu mağduriyetlerin ne kadar süreceği de belli değil. Denizli’de Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 184 fabrika var ve bu fabrikalarımızın tamamı şalteri indirmiş, sadece yüzde 10 çalışma kapasitesi noktasında bir izin verilmiş. Yaşanan bu süreci atlatılması için bütün yetkilileri ivedi olarak gerçekten Ülkemizi dünyanın lider ülkelerinden birisi haline getirecek bir süreci başlatmalarını bekliyoruz. Bu sürecin takipçisi olacağız. Aynı zamanda parasıyla elektrik alınamayan bir Türkiye haline geldik. Paramız var ama elektrik alamıyoruz. Yurt dışından gelen doğalgaz için yeterli ödemeleri yapamadığımız için sevkiyatların azaldığı konusunda iddialar var. CHP iktidarında bu sorunları tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.

34 bin işçinin çalıştığı Denizli Organize Sanayi Bölgesinin, kurulduğu günden bu yana resmi bayramlar da dahil, sadece dini bayramlarda bu şekilde şalterleri indirdiğini ifade eden Gülizar Biçer Karaca ise “34 bin çalışan 3 gün işlerinin başında olmayacak. Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Organize Sanayi Bölgelerinde üretim durmuş durumda. Üretimin durması sanayici için büyük bir risk. Denizli, devlet desteği almadan, kendi yağında kavrulan, bağlantılarını kendi kuran bir sanayi kentidir ve ihracata konu olan malların süresinde teslim edilmesi konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşanacaktır. Daha da önemlisi, bu 3 günlük süreç sona erdikten sonra yeniden böyle bir süreç yaşanacak mı yaşanmayacak mı? Çünkü bizim elde ettiğimiz bilgilere güre Tuz Gölü ve Silivri’de, doğalgaz depolama alanlarında doluluk oranları yüzde 20 civarında. Bu kriz çözülemezse ne olacak? Sanayici için en önemli konulardan birisi de belirsizlik” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafından nasıl bir yönetim krizi içinde olduğumuzun açık ifadesi olarak gösterildiğine işaret eden Karaca, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de sanayicilerimiz adına bunun nedenlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına sorduk. Bakanın vereceği cevabı hep birlikte göreceğiz. Türkiye’de en tepeden en aşağıya kadar bir yönetim kriziyle karşı karşıya olduğumuzu artık iktidarın her tarafının dökülmeye başladığı, beceriksizlik ve basiretsizliği açık ve net bir biçimde ortaya çıkmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ağustos ayında bu kışın çok sert geçeceğini ve önlemler alınması gerektiği konusunda uyarılarımızı yapmıştık. Buna rağmen hiçbir önlem hayata geçirilmedi. Başka bir nokta da dışa bağımlılık. Dışa bağımlılığın Türkiye için ne kadar büyük bir risk olduğunu ve olağanüstü durumlar karşısında acil eylem planı olmayan bir hükümetle yönetildiğimiz bir kez daha ortaya çıkmıştır. Oysa ki yenilebilir enerji kaynaklarıyla, teşviklerle kurulacak güneş tarlalarıyla, kendi kendine yetebilen bir Organize Sanayi Bölgesi kurabilirdik. Sanayicilerimizle konuştuğumuzda yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili bir çok bürokratik engelle karşılaştıklarını söylüyorlar. Türkiye güneş enerjisi bakımından çok iyi bir konuma sahip. Bunun gerçekleşebilmesi için sanayicinin önündeki bürokratik engeller kaldırılmalı, sanayi bölgelerinde yenilenebilir enerji kaynakları teşvik edilerek bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Bu iktidar bunu çözemezse çok az kaldı, biz geleceğiz ve çözeceğiz” ifadelerini kullandı.