Denizli MÜSİAD Bilim Merkezi ve Hizmet Binasının temeli törenle atıldı

Denizli MÜSİAD Bilim Merkezi ve Hizmet Binasının temeli törenle atıldı

Denizli MÜSİAD Bilim Merkezi ve Hizmet Binasının temeli törenle atıldı

(İHA) - Denizli'de 1993 yılında kuruluşu tamamlanan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) en büyük hayali gerçek oldu. MÜSİAD Denizli Şubesi Bilim Merkezi ve Hizmet Binasının temeli MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın da katıldığı törenle atıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi tarafından projelendirilen bilim merkezi ve hizmet binasının temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, daire müdürleri, MÜSİAD üyeleri ve davetliler katıldı.

“Hayalimiz gerçek oluyor”
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, “Denizli'de MÜSİAD olarak 1993 yılından bu yana kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerinin hep yanında olduk. Geçen sürede üye sayımızı da arttırdık. İl merkez de ilçelerimizde, genel merkezimizin de desteğiyle çok büyük ve çok güzel projelere imza attık. MÜSİAD olarak en büyük hayalimiz kendi eğitim ve hizmet binamıza sahip olmaktı. Bunun için uzun uğraşlar ve görüşmeler yaptık. Allah'ın izniyle bu gün temel atmak için düzenlediğimiz bu törende hep birlikteyiz. Önceki MÜSİAD Denizli Şube Başkanımız Mehmet Akgün'ün başlattığı eğitim ve hizmet binası projesini bitirip temelini atmak bize nasıp oldu. Mehmet Başkanımıza ve o dönemki yönetim kurulu üyelerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah bu gün temelini attığımız binamızın açılışını da kısa süre sonra hep birlikte yapacağız. En kısa sürede şehrimize, MÜSİAD'ı mıza üyelerimize çok yakışacak binanın kaza bela yaşanmadan yapılıp hizmete açılmasını için çaba göstereceğiz” dedi.

“Merkez çok önemli”
MÜSİAD hizmet binası içinde bilim merkezinin de bulunacağına dikkat çeken Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da “Bilim merkezinin de içinde bulunacağı hizmet binamızın yapımı için gerçekten büyük çaba gösterdik. MÜSİAD üyeleri ve yönetimiyle birlikte yoğun mesai yaptık. Bilim bizim için çok önemli. Belediye olarak bizde bilim merkezi yaptırdık. İçinin tefrişatlarıyla uğraşıyoruz, ilçemize böyle bir bina kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

“Ben yerine, biz demeliyiz”
“Ben yerine, biz” diyerek çalışmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise “Ben yerine, biz diyerek çalışan, ilimize ülkemize bir şeyler kazandırmak isteyenlerin her zaman yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Temeli atılan hizmet binamız hayırlı olsun. En kısa sürede bitirilip açılışının yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Çok önemli merkez olacak”
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, konuşmasında şunları kaydetti:
“Önceki dönem başkanımız Mehmet Akgün'ün büyük uğraşları, şimdiki başkanımız Engin Boyacı'nın da gayretleriyle bu gün temel atma töreni aşamasına gelen hizmet binası ve bilim merkezi inşaatımız hayırlı olsun. Burası gençlerimize hizmet edecek 14 bin üyemizin üçte biri gençlerden oluşuyor. Her şube başkanımız bir meslek lisesinin de hamisidir. Bu bizim şartımız. Gençlerimizin örnek işadamlarına ihtiyacı var. Bizler MÜSİAD olarak 34 yıldır dürüst ticaretin savunuculuğunu yaptık. Ülkemizi çok seviyoruz. Yazı ayrı kışı ayrı güzel. İnsanlığa faydalı her türlü faaliyete destek veriyoruz. İllerdeki bu yapıları çok önemsiyoruz. Bu yapıda MÜSİAD'ın önemli çalışmaların yapılacağı ilim ve hizmet binası olacak”

Konuşmaların ardından MÜSİAD Denizli Şubesi Bilim Merkezi ve Hizmet Binasının temeli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun yaptığı duanın ardından protokol üyeleri tarafından birlikte atıldı.