Denizli Milletvekili Ün’den TOKİ mağdurlarına bir yeni müjde

Denizli Milletvekili Ün’den TOKİ mağdurlarına bir yeni müjde

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün: Hak sahiplerimiz 1 yıl içerisinde umut ediyorum ki evlerine yerleşecek

“2024 yılı Şubat ayında 820 konutu da 2 proje halinde olacağının müjdesini verdi”

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Pamukkale'deki TOKİ projelerinde hak sahibi mağdurların 4 yıldır bekleyişinin sona erdiğini ve yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar vermeye başladığını ifade etti. Milletvekili Ün, 393 konutun inşaatının başladığını ve kalan 820 konut için 2024 yılının Şubat ayında ihale yapılacağı müjdesini vererek gelişmeleri paylaştı.


Denizli’nin Pamukkale ilçesinde TOKİ projelerinden hak sahibi olan mağdurlarla görüşen Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyu gündeme getirmişti. Milletvekili Ün, bugün Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunarak TOKİ mağdurlarına müjdeyi paylaştı. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, “Bundan tam 2 ay önce Denizli’nin Pamukkale ilçesinde TOKİ projelerinden Yeniköy ve Kocadere Mahallelerinde 4 yıl önce başvurdukları ve hak sahibi oldukları bu projelerle alakalı bilgi alamayan mağdurlarımızla bir araya gelmiştik. O günden itibaren Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte bu sürecin hızlandırılması noktasında bir girişimde bulunmuştuk. Mağdurlarımızla birlikte sıkı bir takipçisi olduk. Yeniköy’de 845, Kocadere Mahallesinde ise 368 konut hak sahibi olmak üzere 1213 konut yapılması bekleniyordu. Ancak bizim çağrılarımızın da akabinde 393 konutun inşaat çalışmaları bu tarihten sonra başlatılmıştı. Bunu da memnuniyetle hak sahiplerimizle paylaşmıştık. Bir yandan meclis çalışmalarımızı yapıyoruz. Şuanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyiz (TBMM) ve 2024 yılının bakanlıklarımızın bütçelerini görüşüyoruz. Bu görüşmeler esnasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir görüşme gerçekleştirdim. Bu mağduriyetten ve hak sahiplerinin durumundan bahsettim. Bakanımız Özhaseki’de TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a konu ile alakadar olmasını ve öncelikli projelere dahil edilmesinin talimatını verdi.” dedi. 


“Hak sahiplerimiz 1 yıl içerisinde umut ediyorum ki evlerine yerleşecek”

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, “Dünde TOKİ Başkanımız Ömer Bulut, hem yazılı hem de sözlü olarak ilettiği mesajında, vereceğimiz 393 konutun çalışması başlatılmıştı. Ama kalan 820 konutumuz daha var. Bunların özellikle ihalesinin ne zaman yapılacağının konusunda mağdurlarımız eli kulağında bizden haber bekliyorlardı. Bu görüşmenin ardından kendisinin de bakan beyden aldığı talimatla birlikte 2024 yılı Şubat ayının son haftasında bu 820 konutu da 2 proje halinde gerçekleştireceklerini ve öncelikler içinde olacağının müjdesini verdi. Bizde Bakan Mehmet Özhaseki ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un sözlerine itibar ederek bu sözün takipçisi olacağımızı, mağdurların sesi olmak adına durumu bildirmek istiyorum. Daha öncede söylediğim gibi hak sahiplerimiz 1 yıl içerisinde umut ediyorum ki evlerine yerleşecek ve ben onların evlerine yerleştiği güne kadar bu konunun Denizli Milletvekili olarak takipçisi olacağım. Bu vesile ile hem bakanımıza hem de TOKİ başkanına teşekkürlerimi mağdurlarımız adına sunmak istiyorum. Konunun takipçisiyiz.” şeklinde konuştu.