Denizli Koleji’nden Mest Eden 10 Kasım Programı

Denizli Koleji’nden Mest Eden 10 Kasım Programı

Denizli Koleji, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. Yıldönümünde farklı bir etkinliğe imza attı. Teraspark AVM’de Müzik Öğretmeni Güvenç Yıldırım'ın koordinasyonunda…

Atatürk’ün izinden ilerlediklerini vurgulayan Denizli Koleji Müzik Öğretmeni Güvenç Yıldırım, “Bugünün çok büyük anlamlı bir önemi var. Ulu önderimizi kaybettiğimiz gün. Bu buruk ve hüzünlü günde sizlerle birlikte olmaktan da keyifliyiz. Ata’mız bizi kesinlikle görüyor ve duyuyor. Bizlerde onun yolunda ilerlediğimizi bu şekilde göstermiş oluyoruz. Etkinliğimizde öğrencilerimizle hazırladığımız bir drone gösterimiz var. Okul öğretmenlerimizin hazırladığı Atatürk’ün cenaze töreni belgeseli var. Buna da müzik öğretmenleri olarak bizler eşlik edeceğiz. Aynı zamanda kendi orkestramla da Atatürk şarkıları söyleyeceğiz” dedi.

Farklı bir çalışmaya imza atmak istediklerini söyleyen Denizli Koleji Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Çağrı Sarı, “Hem Ata’mızın sevdiği şarkıları seslendireceğiz hem de Ata’mızın cenaze töreni hakkında arkadaşlarımız bilgi verecek. Türk Tarih Kurumu’nun arşivlerinden yararlanarak hazırlamış olduğumuz bir belgesel. Biz Denizli Koleji olarak öğrencilerimizin sadece eğitimsel, akademik başarılarını değil; bununla beraber kültürel, sanatsal, sportif ve bunların yanında onlara katabileceğimiz her alanda yetiştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu akşam Teras Park AVM’nin ev sahipliği yaptığı gecemizde sadece okulumuz öğrencileri ve velileri değil; burada olan herkesle paylaşmak adına bu çalışmayı yapıyoruz. Öncelikle Atatürk’ü anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Gözyaşları daha güzel anlatır. Sabah 09:05’te ve her 10 Kasım’da gözyaşları pek çok şeyi anlatıyor. Bizde Ata’mızı farklı şekilde anmanın yollarını düşündük. Atatürk sanatçıları çok sevdiği için sanat üzerinden yürüyelim istedik” ifadelerine yer verdi.