DENİZLİ İYİ PARTİ İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

DENİZLİ İYİ PARTİ İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Uzun süredir kamuoyunda ikili sisteme gidiliyor, Vekil Yasin Öztürk ile İl Başkanlığı ters düştü gibi söylentilerin ortaya çıkması, İl yönetiminin toplu istifası ve partiyi Milletvekili Yasin…

Uzun süredir kamuoyunda ikili sisteme gidiliyor, Vekil Yasin Öztürk ile İl Başkanlığı ters düştü gibi söylentilerin ortaya çıkması, İl yönetiminin toplu istifası ve partiyi Milletvekili Yasin Öztürk’ü teslim etmeleri ile son buldu. İl başkanlığı için kuruculardan Kemal Şahan ile eski il başkanı Hasan Akgün’ün isimleri geçiyor.

İyi Parti’de uzun süredir devam eden huzursuzluk İyi Parti il yönetiminin toptan istifa etmesi ile noktalandı. Milletvekili Yasin Öztürk’ün 45 gün içerisinde kongre yapmadıkları gerekçesi ile görevden alınmasını istediği İl yönetimi, DGC’de yaptıkları basın toplantısı ile istifa ettiklerini ve partiyi Milletvekili Yasin Öztürk’ü devir ettiklerini dile getirdiler.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Bozkurt, bir süredir Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile aralarında bir takım yönetimsel farklılıklar oluştuğunu belirtti. Parti içinde demokrasi ve kurulların tam çalışmasını, istişare esasının dikkate alınmasını istediklerini, ancak bugüne kadar görüşmelerin olumlu netice yaratmadığını ifade eden il başkanı Bozkurt, kongre kararı alınmaması sonrası yaşananların kendilerini istifa noktasına getirdiğini bildirdi.

İyi Parti İl Başkanı H. Hüseyin Bozkurt, düzenledikleri basın toplantısında, “Atandıktan sonra 45 gün içinde kongre kararı almadığımız için sayın vekil, geçen gün il yönetimine gelerek 'Artık ben bu olaya el koyuyorum. İl yönetimi düşmüştür ve görevi bitmiştir.' dedi. Oysa biz, seçimlerin hemen öncesinde göreve geldik ve mahalli seçim çalışmalarına başladık. Genel merkeze ne zaman kongre yapacağımızı ilettik, bize “biz size tarihi bildireceğiz” denildi. Bunun üzerine beklemeye başladık. Fakat, Bu yöntem bize göre sakıncalıydı. Biz bu aşamadan itibaren böyle bir sürtüşmenin devam etmemesi ve partimize zarar vermemesi gerektiğini düşündük. 'Biz hatalı olabiliriz ve bu işte yanlış düşünüyor olabiliriz' diyerek o gün orayı boşalttık. Bu sebeple yönetim kurulu üyeleriyle aldığımız ortak kararla istifa ediyoruz." Şeklinde konuştu. Başkan Bozkurt, istifa etmelerine rağmen parti içerisindeki çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

ŞAHAN MI? AKGÜN MÜ?

Öte yandan, İl yönetiminin istifa haberinin duyulmasından sonra partide yeniden yapılanma yapmak için harekete geçen Milletvekili Yasin Öztürk, kurucu üyelerden Kemal Şahan ile eski il başkanı Hasan Akgün üzerinde durduğu ileri sürüldü.

İyi Parti’ye yakın kaynakların haberlerine göre; mevcut yönetimin istifası ile ortaya çıkan tabloda il başkanlığı görevi için önceki başkan Hasan Akgün'e tebliğ edileceği, bunun için de Akgün’ün yarın Ankara’da olacağı konuşulurken, İYİ Parti’de toparlayıcı ve birleştirici misyonu ile ön plana çıkan Hasan Akgün yeni il başkanı olarak atanmak için Ankara'ya davet edildiği ileri sürüldü. Bu arada kurucu üyelerden ve il eski başkan yardımcılarından Kemal Şahan(ın da ismi il başkanlığı için geçmeye başladı.