Denizli İŞKUR Öğrencilere Meslek Tanıtım Günü Etkinlikleri ile Destek Oluyor

Denizli İŞKUR Öğrencilere Meslek Tanıtım Günü Etkinlikleri ile Destek Oluyor

Denizli Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü (Denizli İŞKUR) ile Yaşar Kımıl Fen Lisesi işbirliğinde "Meslek Tanıtım Günü" etkinliği düzenlendi. 

Denizli Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü (Denizli İŞKUR) ile Yaşar Kımıl Fen Lisesi işbirliğinde "Meslek Tanıtım Günü" etkinliği düzenlendi. 


Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, kendilerine uygun, doğru mesleği tercih etmeleri amacıyla Yaşar Kımıl Fen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Denizli İŞKUR Şube Müdürü, Yaşar Kımıl Fen Lisesi Okul Müdürü, Denizli İŞKUR Yetkilileri, öğrenciler, öğretmenler ve farklı mesleklerden alanında uzman kişiler katılım gösterdi. 


Etkinlik, Okul Müdürü Soner Küloğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Küloğlu öğrencilere, zorlu sınav maratonu içerisinde geleceğimiz adına küçük bir mola vererek ömür boyunca icra edeceğiniz bir mesleğin seçim aşamasında sizlere destek olma niyetindeyiz. Bu bağlamda yapacağımız çalışmaların sizler ve geleceğiniz adına, aydınlık yarınlar adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Okul Müdürü Küloğlu, etkinliğe katılım sağlayan meslek erbaplarına “Çalışmalarımıza destek amacıyla burada bulunmanız yarının bizlerine bir ışık görevi yapacaktır. Iyi ki varsınız. Destekleriniz için çok teşekkür ederiz” dedi. 

 

Ardından, alanında uzman kişiler tarafından “Tıp/Doktor, Bilgisayar Mühendisliği, Oyun Geliştirme Uzmanlığı, Endüstri Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler ve Ticaret Uzmanlığı, Yazılım Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Avukatlık, Diş Hekimliği ve Eczacılık” meslekleri tanıtıldı. 


İstihdamın yapısında ve istihdamın düzeyinde meydana getirilecek nitelikli değişiklikler, karar aşamasında olan gençlerin kendilerine, ilgi ve becerilerine, yetenek ve beklentilerine uygun mesleği tercih etmelerine bağlı olduğunun bilinci ile öğrencilere yönelik hazırlanan etkinlikte; Denizli İŞKUR yetkililerinin “Meslek Seçiminin Önemi” isimli sunumu gerçekleştirildi.


Ayrıca etkinlikte, Denizli İŞKUR İş Kulübü Atölyesi çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda, İş ve Meslek Danışmanları tarafından iş yaşamına başlayacak öğrencilere yönelik iş arama becerileri semineri düzenlendi. Seminerde CV hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları ve iş kulübü hizmetleri anlatıldı.


Program, meslek erbaplarına, teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.