“DENİZLİ İŞKUR İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI CBİKO YETENEK KAPISI PLATFORMUNDA”

“DENİZLİ İŞKUR İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI CBİKO YETENEK KAPISI PLATFORMUNDA”

 Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları, Yetenek Kapısı Platformu’nda üniversite öğrencilerine ve mezunlarına hizmet vermeye başladı.

 Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları, Yetenek Kapısı Platformu’nda üniversite öğrencilerine ve mezunlarına hizmet vermeye başladı.


Üniversite okuyan öğrenci sayısının günümüzde milyonları bulduğu düşünülünce yüz yüze geleneksel yöntemlerle etkinlikler yapma imkanı azaldı. Bu durum düşünülerek  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından “Yetenek Kapısı” platformu geliştirildi ve hizmet vermeye başladı. 


Yetenek Kapısı aracılığıyla üniversiteler kendi öğrencilerine ve firmalara, firmalar da uygulamada yer alan üniversite öğrencilerine ulaşabiliyor, öğrenciler ve firmalar yüz yüze ve online görüşmeler yapabiliyor. Aynı zamanda Platformun tüm kullanıcıları çevrimiçi randevularına hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyor.  Yetenek Kapısı; üniversite yönetiminin, öğrencilerin, firmaların ve kariyer danışmanlarının olduğu dünya ölçeğinde bir sistem. 

Üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimlerini desteklemek ve kariyer danışmanlığı hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmak üzere “Yetenek Kapısı” ile “İŞKUR”, 2023-2024 Akademik yılında iş birliğine başladı. Bu kapsamda, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarının, kariyer danışmanlığı hizmeti alabilmesi için Denizli İŞKUR tarafından görevlendirilmiş olan İş ve Meslek Danışmanları Yetenek Kapısı Platformuna kariyer danışmanı olarak tanımlandı. Bu sayede, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları; bireysel ve mesleki gelişim açısından kritik öneme sahip kariyer danışmanlığı hizmetini zaman ve mekân gibi sınırlara tabi olmadan sunabilmekte, tecrübelerini gençler ile daha etkin ve erişilebilir şekilde paylaşabilmekte.

Konu hakkında Denizli İŞKUR yetkilileri; gençlerin kendilerini tanımalarına, kişisel ve mesleki özelliklerini fark etmelerine, meslekler hakkında bilgi edinmelerine ve edindikleri bilgileri bireysel bazda değerlendirerek kendilerine uygun iş ve meslek seçimi konusunda karar vermelerine yardımcı olmak üzere Platformda görevlendirilen İş ve Meslek Danışmanlarının, Yetenek Kapısı üzerinden üniversite öğrencilerine ve mezunlarına hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.