Denizli İftar'da Pide , Kebap ve Lahmacun tercih etti

Denizli İftar'da Pide , Kebap ve Lahmacun tercih etti

Yemeksepeti, 66 kentteki 9 milyonun üzerindeki kullanıcısının 15 Mayıs -5 Haziran tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye’nin bu yılki iftar ve sahur tercihlerini ortaya…

Yemeksepeti’nden Türkiye İftar Lezzetleri Haritası:

Denizli’nin iftar sofrasında et lezzetleri keyfi

Yemeksepeti, 66 kentteki 9 milyonun üzerindeki kullanıcısının 15 Mayıs -5 Haziran tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye’nin bu yılki iftar ve sahur tercihlerini ortaya koydu. Türkiye İftar Lezzetleri Haritası’na göre Denizlililer iftarda daha çok kebap, lahmacun ve pide çeşitlerine ilgi gösterdiler. Kebap çeşitleri önceki haftalara göre yüzde 60 artarken, lahmacun siparişleri önceki haftalara göre yaklaşık iki kat arttı. Geçen haftalara göre %63 artan pide siparişlerinin en popüleri ise kıymalı pide oldu. Denizli’de ise tatlı siparişleri yüzde 47 artarken çikolatalı sufle en çok tercih edilerek diğer tatlılar arasından sıyrılıyor.

Yemeksepeti, 66 kentteki 9 milyonun üzerindeki kullanıcısının 15 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye İftar Lezzetleri Haritası’nı çıkardı.

Denizli’nin iftar ve sahur trendlerinin de yer aldığı araştırmaya göre; Denizli’de Ramazan’ın ilk 20 günündeki iftar saatleri siparişi sayısı önceki haftalara göre yüzde 50 arttı.

Denizliler iftarda et yemeklerine ilgi gösterdiler

Ramazan sofralarının ana yemek tercihi ülke genelinde ev yemeklerinden yana olurken Denizliler ise iftarda yemek tercihleriyle farklılaşıyorlar. Siparişlere bakıldığında Denizli’de et ağırlıklı yiyeceklerin tercih edildiği görülüyor. Denizlililer daha çok kebap, lahmacun ve pide çeşitlerine ilgi gösterdiler.

Kebap çeşitleri önceki haftalara göre yüzde 60 artarken, lahmacun siparişleri ise yaklaşık iki kat arttı. Lahmacunu ise pide çeşitleri izledi. Geçen haftalara göre %63 artan pide siparişlerinin en popüleri ise kıymalı pide oldu. Ayrıca iftarda döner siparişleri de artış gösteren siparişler arasında yerini aldı.

Çorba siparişleri 3 kat arttı

Geçtiğimiz yıllarda da iftar sofralarının favorisi olan çorba çeşitleri, bu sene yüzde 80 artış oranı ile siparişlerini en çok artıran lezzet olarak zirveye yerleşti. Denizli’de de çorba siparişleri ülke genelinde olduğu gibi yüksek bir artış göstererek 3 kat arttı. Denizli’de en gözde çorba ise mercimek çorbası oldu.

Salata ve soğuk-sıcak başlangıç çeşitleri siparişleri arttı

Denizli’nin iftar haritasına göre, salata ve soğuk-sıcak başlangıç siparişlerinde de önemli oranda artış yaşandı. Salatanın siparişleri yüzde 36 artarken başlangıç siparişleri de yüzde 27 arttı. Salatanın gözdeleri çoban ve mevsim salata olurken başlangıçlarda ise en çok içli köfte sipariş edildi.

Tatlıda tercih Sufle

Türkiye genelinde toplam siparişler arasında ilk beşte yer alan tatlılar iftar sofralarının olmazsa olmazı arasında yer alıyor. Denizli’de ise tatlı siparişleri yüzde 47 artarken çikolatalı sufle en çok tercih edilerek diğer tatlılar arasından sıyrılıyor.

Sahurda Tost Keyfi

Denizli’de sahur saatlerinde en çok sipariş verilen lezzet olarak tost öne çıktı. Sipariş sayısı yüzde 85 gibi rekor bir oranda artan tost Denizlilerin sahurdaki gözde lezzeti oldu. Tostun yanı sıra sahur saatlerinde sandviç siparişleri de yüzde 30 arttı.