DENİZLİ DEPREMZEDELERİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

DENİZLİ DEPREMZEDELERİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından, deprem bölgesini terk eden depremzedelerden ilimize de gelenler oldu. İlimizde 11.586 kişilik barınma alanı bulunuyor.

Denizli Valiliği Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen depremin ardından, deprem bölgesini terkeden depremzedeler için ilimizde de barınma merkezlerinin hazırlandığını belirterek, Denizli’de 11.586 kişilik barınma merkezinin bulunduğunu açıkladı.

Konu hakkında Denizli Valiliğinin açıklamasında, “İlimizde deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz için Valiliğimizce ayrılmış 11586 kişilik barınma alanı mevcuttur. An itibariyle 905 kişi kamu kurum ve kuruluşlarında, 4622 kişi kendi- yakınlarının imkanları ve hayırsever vatandaşlarımız desteğiyle olmak üzere toplamda 5527 vatandaşımızın barınma ihtiyacı karşılanmıştır. Halihazırda 10681 kişilik boş kapasitemiz mevcuttur. Depremzede vatandaşlarımızın diğer ihtiyaçları Valiliğimizin koordinesinde sağlanmaktadır.” Denildi.

SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞLADI

Öte yandan, deprem bölgesinden gelen depremzedelerin tedavileri konusunda da Denizli Valiliği tarafından tedbirler alındı.

PAÜ Hastanesi ve devlet hastaneleri başta olmak üzere ilçe hastanelerinde de tedavilerin yapılmaya başlandığı belirten Denizli Valiliği açıklamasında, “06.02.2023 tarihi itibarıyle Pamukkale Üniversitesi, il merkezi ile ilçelerde bulunan devlet hastaneleri ve özel hastaneler vasıtasıyla toplam 386 depremzede vatandaşımıza sağlık hizmeti verilmiştir. An itibariyle depremzede vatandaşlarımızın 28’i tedavi edilmiş olup 12’sinin tedavisi devam etmektedir. 346 afetzede vatandaşımız ise tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edilmiştir.” Bilgisi verildi.