Denizli Büyükşehirden kuş yavrularına anne şefkati

Denizli Büyükşehirden kuş yavrularına anne şefkati

Denizli Büyükşehirden kuş yavrularına anne şefkati

(İHA) - Yaban hayatına da el uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 baykuş ve 1 kerkenez yavrusuna sahip çıktı. Anne şefkatinde bakımı yapılan yavruların besinleri, yabancılık çekmemeleri için gagaya benzeyen cımbızla yedirilmeye başlandı.

Geçen hafta Yenişafak Mahallesi, Asmalıevler Mahallesi ile Honaz ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan bir adet Kulaklı Orman Baykuşu yavrusu, iki adet Peçeli Baykuş yavrusu ile bir kerkenez yavrusu Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilerek teslim edildi. Burada bakımı yapılan yavruların yeteri kadar büyüdüklerinde ise yeniden doğal hayatlarına bırakılacağı kaydedildi.

Duyarlı vatandaşlara teşekkür
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, bakıma muhtaç yavruların tedavi altına alındığını belirtti. Yavru kuşların türüne ve gelişimine göre beslemelerini yaptıklarını, yabancılık çekmemeleri için ise gagaya benzeyen cımbız kullandıklarını ifade eden Alkaya, "Yavruların tüy değişimleri olduktan sonra yaban hayatına dönüş çalışmalarına da başlayacağız. Bu hayvanları bularak gerekli tedavi ve bakımlarının yapılmasına yardımcı olan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.