Denizli Büyükşehir yangına 2 ayrı noktada müdahale etti

Denizli Büyükşehir yangına 2 ayrı noktada müdahale etti

Başkan Çavuşoğlu, yerleşim yerlerine yaklaşan yangını yakından takip etti

(İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri Pamukkale ilçesinde 2 ayrı noktada çıkan orman yangınına müdahale etti. Gece yarısına kadar yangına karşı cansiperane müdahale eden itfaiye ekiplerinin yanında olan Başkan Çavuşoğlu, yerleşim yerlerine yaklaşan afeti yakından takip etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri Pamukkale ilçesinde yerleşim yerlerine yakın 2 ayrı noktada çıkan ormanlık alandaki yangına müdahale etti. 06 Haziran Perşembe günü saat 16.00 sıralarında ilk olarak Akhan Mahallesi yakınlarındaki 100. Yıl Atatürk Ormanı’nda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri ilerleyen saatlerde Karşıyaka Mahallesi’ndeki Barınma Evleri ve Akvadi Parkı arasındaki ormanlık alanda çıkan yangınla mücadele etti. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yangına müdahalede bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yangın söndürme çalışmalarına, 13 arazöz, 5 tanker ve 3 destek aracı olmak üzere 21 araç ve 55 personel ile katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da yerleşim yeri ve fabrikalara yaklaşan alevlere karşı cansiperane müdahale eden itfaiye ekiplerinin yanında yer aldı.

Yangınla gece yarısına kadar mücadele ettiler
İlk olarak Akhan Mahallesi’ndeki itfaiye mobil komuta aracından hava gözlem dronu ile yangın söndürme çalışmalarını inceleyen Başkan Çavuşoğlu, daha sonra başlayan Barınma Evleri ve Akvadi Parkı arasındaki ikinci yangın noktasına da gelerek bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı ekibin bir kısmını ikinci yangın noktasına kaydırdıklarını belirterek söndürme çalışmalarını anlattı. Gece yarısına kadar yangınla yoğun bir şekilde mücadele eden ekiplere kolaylıklar dileyen Başkan Çavuşoğlu, “Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle beraber cansiperane ve disiplinli bir şekilde yangını kontrol altına almak için mücadele etti. En büyük tesellimiz can kaybı yaşanmaması oldu. Tüm ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.