Denizli Büyükşehir usta şair Nazım Hikmet’i 50 özel karikatürle andı

Denizli Büyükşehir usta şair Nazım Hikmet’i 50 özel karikatürle andı

Denizli Büyükşehir usta şair Nazım Hikmet’i 50 özel karikatürle andı

(İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet’i ölümünün 61. yıldönümünde usta şairi anlatan 50 özel karikatürü Denizlililerin beğenisine sundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Karikatürcüler Derneği iş birliğinde Türk şiirinin evrensel ve unutulmaz ismi Nâzım Hikmet için 50 eserden oluşan karikatür sergisi düzenledi. Başkan Çavuşoğlu, çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden, dünya şairi Nazım Hikmet’i ölümünün 61. yıldönümünde saygıyla andıklarını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, Nazım Hikmet’i anmanın ve anlamanın en güzel sözünün Nazım Hikmet’in Davet şiirinden "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" dizesi olduğunu belirtti.

Başkan Çavuşoğlu, “Ben’ değil, ‘biz’ diyebilenlerin olduğu, kendi gemilerini kurtaranların değil, halkının gemilerini kurtaranların kaptan olabileceği şiarın edinildiği bir süreci götürme arzusundayız. Nazım Hikmet, sadece Türk halkının ve Türkiye halklarının bir şairi değil, dünya halklarının bir şairidir. Ömrünün büyük bir kısmı sürgünlerde geçmiş, hayatının 17 yılını cezaevinde geçirmiş, tüm dünyanın kabul ettiği ve önünde saygıyla eğildiği şairimizdir. Yaşarken hak ettiği değeri maalesef görmedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bir farkındalık oluşturmak adına bu sergiyi düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekiler sergide yer alan 50 özel karikatürü inceledi, eserler hakkında bilgi aldı.