Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Daha da Güçlendi

 Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Daha da Güçlendi

 Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin uzman diş tabip kadrosu 3 yeni hekimin atanmasıyla daha da güçlendi.

 Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin uzman diş tabip kadrosu 3 yeni hekimin atanmasıyla daha da güçlendi.

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Dt. Mehmet Akyüz, Periodontoloji Uzmanı Dt. Hanife Esra Aycan ve Çene Cerrahi Uzmanı Dt. Melisa Cansu Aktürk hasta kabulüne başlarken, hastanedeki Uzman diş tabibi sayısı 15 oldu. 


Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne son atanan 3 Uzman Diş Tabibi ile birlikte,  uzman diş hekimi sayısı 15’e yükseldi. Hastane bünyesinde 3 Periodontoloji, 2 Endodonti, 2 Protetik Diş Tedavisi, 2 Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, 1 Pedodonti, 2 Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, 1 Ortodonti ve 2 de Resteratif Diş Hekimi Uzmanı bulunuyor. 


Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ne İş Yapar?

Ağız, Diş ve Çene Radyoloji Uzmanı Dt. Mehmet Akyüz Ağız, Diş ve Çene Radyolojisinde; ağız, diş ve çene bölgesindeki hastalıkların tanısının ve yapılacak tedavilerin klinik ve radyolojik olarak belirlendiği diş hekimliği ana bilim dalı olduğunu belirterek; “ Kliniğimizde ağız, diş ve çene bölgesinden alınan röntgenler ile varsa patoloji veya anomalilerin saptanması ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. İmplant uygulamalarında, eklem hastalıklarında, kist ve tümörlerin teşhisinde, ortognatik cerrahi gibi komplike işlemlerden önce konik ışınlı bilgisayarlı tomografiye de (KIBT) ihtiyaç duyulabilmektedir. Ağız içi semptomların bazıları sistemik-genel yaygın, ciddi hastalıkların habercisi-belirtisi olabilmektedir. Örneğin; dişeti kanaması, dişlerle ilgili bir sendromun belirtisi olabildiği gibi Lösemi gibi ciddi hastalıkların da semptomu olabilir. Ağız kanserleri genel kanser oranları içinde %1,1 oranda görülür ve erken teşhis için oral diagnoz muayenesi gereklidir” dedi. 


Periodontoloji’de Hangi Hastalıklara Bakılmaktadır?

Periodontoloji Uzmanı Hanife Esra Aycan da Periodontoloji kliniğinde diş ve dişlerin etrafında bulunan dokuların durumunu inceleyen bu dokularda meydana gelen hastalıkların teşhisi, tedavisi ve tedavi sonrasında elde edilen sağlığın korunmasının amaçlandığını söyleyerek; ‘ Diş eti hastalıkları basit bir dişeti iltihabından çene kemiklerinin eridiği, dişlerin sallanarak kaybedildiği şiddetli enfeksiyonlara kadar geniş bir alanı kapsar. Polikliniğimizde kök yüzey düzleştirmesi, gülümserken diş etinin aşırı gözükmesi sonucu oluşan rahatsızlığı ortadan kaldırmak için gummy smile tedavisi,  diş ve dişetlerinin dişin yanağa bakan kısmına gelmesiyle sığ vestubul derinleştirme işlemleri,  dişeti büyümesi tedavisi,  dudak bağı kasının yapısal olarak normalden daha yukarı pozisyonlanmış olmasına bağlı olarak diş eti kenarında oynatarak oluşan diş eti çekilmesi, diş kökünde meydana gelen enfeksiyonlar,  dişeti seviyesinde kırılmış dişlerle, dişeti seviyesi altında çürük bulunan dişlere yapılacak restorasyon öncesinde dişeti seviyelerinin düzenlenmesi gibi diş ve diş etini ilgilendiren tüm konularda hizmet vermekteyiz” dedi. 


Ağız, Diş ve Çene Cerrahisine Kimler Başvuru Yapabilir?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dt. Melisa Cansu Aktürk’de ağız içinde yer alan dil, yanak, dudak, tükürük bezleri gibi tün yumuşak dokuların, diş, çene ve çene eklemlerini kapsayan tüm hastalıkların tanı ve cerrahi tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek; “  Çene ameliyatları ihtiyaç halinde tüm hasta gruplarına uygulanabilmektedir.  Diş tedavilerine bedensel veya zihinsel engeli nedeniyle uyum gösteremeyen hastaların tedavileri genel anestezi altında ameliyathane koşullarında yapılmaktadır. Polikliniğimizde gömülü kalmış dişlerin çekilmesi, 20’lik diş problemleriyle ilişkili olan yada olmayan dişlerin çekimleri,  ağız içinde yer alan hem yumuşak hem de sert dokularda gelişen tümör yada kist oluşumlarının tanı ve tedavisi, diş sıkma, çene eklemi rahatsızlıkları, maksiler sinüs cerrahileri, apikal rezeksiyon cerrahisi, travma cerrahisi vb konularda hastalarımıza yardımcı oluyoruz” dedi.