DENİB'in 'Genç Mucitleri' Denizli'yi gururlandırıyor

DENİB'in 'Genç Mucitleri' Denizli'yi gururlandırıyor

DENİB'in 'Genç Mucitleri' Denizli'yi gururlandırıyor

(İHA) - Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) düzenlediği "Genç Mucitler Aranıyor" yarışmasının birincileri, hazırladıkları projeyle dereceye girmeye devam ediyor.

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından bu sene 6.sı düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın İnovatif Fikirler Lise Kategorisinde DENİB Özel Ödülünü almaya hak kazanan ODTÜ GVO Özel Denizli Anadolu Lisesi Öğrencileri Ayperi Alparslan, Ecrin Nur Demirtaş, Evrim Naz Nalbantoğlu Murat Saranlı ve Yağız Gökşin bu defa Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği Gençbizz’de Türkiye 2.'si oldu.

Proje yürütücüsü ve Danışman Öğretmen Vildan Balveren Sarıtaş önderliğinde Naoba projeleriyle Türkiye 2.si olarak Denizli’yi gururlandıran öğrencilerimizin geliştirdikleri yara bandı il sınırlarını aşarak ülke geneline yayılıyor.
Öğrencilerimizin henüz genç yaşlarda, iş insanları mentorluğunda ve danışman öğretmenleri rehberliğinde girişimcilik ruhunu kazanmalarının önemine değinen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu; “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’na katılan öğrencilerimizin girişimcilik yolculuklarını yakından takip ediyoruz. Başarılarının il sınırlarını aşmasına şahit olmak bizleri heyecanlandırıyor. Ekip olarak proje yürütmenin, takım olma becerisi geliştirmenin ileride iş hayatları için olumlu bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Çok yakın gelecekte genç arkadaşlarımız iş hayatında aramızda olacaklar. Donanımlı olmanın, genç yaşlarda kendini geliştirmenin, çeşitli projelerde yer almanın, eğitimi farklı programlarla zenginleştirmenin önemini farklarıyla bize yansıtacaklarına inanıyoruz. Yapay zekanın, inovasyonun, dijitalleşmenin ve teknolojinin konuşulduğu günümüz dünyasında yenilikçi düşünme tarzının henüz genç yaşlarda yerleşmesi gerekiyor. Danışman öğretmenlerinin elindeki kesiğin uzunca bir süre iyileşmediğini gözlemleyen öğrencilerin iyileşme hızında artış sağlayan, enfeksiyon önleyici ve yara izi önleyici Naoba Yara Bandını geliştirdiler. Geliştirdikleri yara bandıyla birçok ödüle layık görülüyorlar. Kısacası, ihtiyacı keşfettiler ilişkiyi yönetiyorlar” ifadelerini kullandı.