DENİB Akademi’den Değer Akış Haritalama (VSM) Eğitimi

DENİB Akademi’den Değer Akış Haritalama (VSM) Eğitimi

“Değer Akış Haritalama (VSM) Eğitimi” eğitmen Ongun İncel tarafından  Denizli İhracatçılar Birliği Hizmet Binasında düzenledi.

DENİB AKADEMİ faaliyetleri kapsamında “Değer Akış Haritalama (VSM) Eğitimi” eğitmen Ongun İncel tarafından  Denizli İhracatçılar Birliği Hizmet Binasında düzenledi.


Tedarikçiden müşteriye kadar bir ürünün üretim yolculuğunu izleme, ayrıca malzeme ve bilgi akışında yer alan her prosesi dikkatli bir şekilde inceleme ve israf kaynaklarını görmenin en etkili yollarından biri olan “Değer Akış Haritalama (VSM)” kısaca bir süreçteki bütün adımları belgeleyen bir akış şeması olarak tanımlanıyor.


İsrafı, verimsizliği, katma değeri olmayan işleri ve süreçleri keşfetmek için etkili bir yöntem olarak değerlendirilen “Değer Akış Haritalama (VSM)”, üretim süreçlerini iyileştirmek, işletmelerin kaynaklarını katma değer yaratacak işlere yönlendirmek, israfı azaltmak ya da tamamen ortadan kaldırmak, tedarik ve teslim sürelerini kısaltmak, kaliteyi ve verimliliği artırmak, sonuç olarak tüm sistem akışını iyileştirerek sürdürülebilir iş modelleri geliştirmek tüm sektörlerimizde faaliyet gösteren işletmelerimiz için kritik önem taşıyor.


Bu kapsamda eğitim programında; yalın düşünce ve 7 temel israf konularına değinilerek değer ve değer akışı kavramları, akış, semboller ve haritalandırma yöntemleri, mevcut durum analizi ve değer akış haritalandırması, yalın prensipler ve yol haritası oluşturma teknikleri, tempo, çevrim ve akış süresi, üretim dengeleme modelleri, Kanban üretim sistemi, gelecek durum değer akış haritalama ile mevcut ve gelecek durum karşılaştırması, süreç performansı iyileştirme planı ayrıntılı bir şekilde anlatılarak örnek değer akış haritalama çalışması üzerinden pratik uygulaması da yapıldı.


DENİB Akademi bünyesinde kapsamlı bir şekilde yıl boyunca devam edecek olan eğitim faaliyetleri çerçevesinde 13 Nisan 2023 tarihinde çevrimiçi platformda “Dijital Dönüşümün Yeni Bileşenleri” eğitimi gerçekleşecek.