DEMOKRATLAR YOLLARA DÜŞÜYOR

DEMOKRATLAR YOLLARA DÜŞÜYOR

Önceki gün Esin Otel’de bir araya gelen Demokrat Parti çizgisinden gelen ve AP, DYP çizgisinde ilimize partilerinin çeşitli önemli kademelerinde hizmet etmiş olan siyasi kişiler İyi Parti milletvekili…

Önceki gün Esin Otel’de bir araya gelen Demokrat Parti çizgisinden gelen ve AP, DYP çizgisinde ilimize partilerinin çeşitli önemli kademelerinde hizmet etmiş olan siyasi kişiler İyi Parti milletvekili Adayı Nafiz Öz’ün etrafında kenetlenerek ilimizdeki Doğru Yol Partisi’nin dağılmış oy potansiyelini harekete geçirmek için yollara düşüyor.

İlimizin Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol çizgisinden gelen, Doğru Yol Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Demokratlar; “Büyük Türkiye Sevdalıları” İyi Parti’nin Meral Akşener başkanlığında kurulup, seçimlere girmesi ile başlattıkları seçim çalışmalarını bu kez de Milletvekili adayı Nafiz Öz’e destek amacıyla ilçelere giderek, çeşitli siyasi partilere dağılmış olan DYP tabanını toparlamak ve İyi Parti adına seçim çalışması yapmak üzere yollara düşüyorlar.

Aralarında eski DYP il başkanlarından Necati Caner,  Uğur Saraçoğlu, Zafer Bakırsoy ve Hüseyin Çetinkaya, İsmail Ağa, Ahmet Kılınz, Süleyman Aslan, Turgay Üçyıldız gibi isimler 1999 seçimlerinde Denizli bazında iki miilletvekili çıkaran yüzde 38 oranlarındaki oylarının İli Parti bünyesinde toplarlanması ve İyi Parti henesine kazandırmak için yollara düşüyorlar.  Ve, büyük bir bölümünün AKP bünyesinde olan bu oylarının eski bakanlarından Meral Akşener başkanlığındaki İyi Parti’ye geleceğine inanıyorlar.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

İyi Parti Milletvekili Adayı Nafiz Öz, Esin otelde yapılan toplantıda, muhafazakarların ve demokratların kendilerine büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, “İki aydan beri köy köy, kasaba kasaba, ev ev dolaşıp insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Seçim süreci baskın olduğu için çok kısa. Bu seçim, herkesin bildiği gibi yeni kurulmuş bir partinin güçlenmemesi için yapılan bir şok seçimdir. Partimizin devlet yardımı bile yoktur. Tüm engellemelere rağmen grup kurmak suretiyle seçime katılabilmiştir. Bu şekliyle devlet yardımı almış gibi bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bütün masraflar imece usulü cesurlar hareketinin küçük katkıları ile yürütülmektedir. Bizler Akp gibi dev afişler, gösterişli yemekler, basını kendilerine bloke etmek, lüks minübüsler arabalar ile mitinge adamlar taşımak,  millete güç baskısı yapmak gibi seçim çalışması yapmıyoruz. Bu seçim, milletimizin saraya yada kendi özgürlükleri arasında yapacağı tercihtir. Ya bu güç ve baskıya boyun eğecekler, ya da böyle gitmesin diyecekler. Gittiğimiz her yerde bir aldatılmışlık, mahalle baskısı ve korku var. Yıllardan beri insanlar birbirleriyle ötekileştirilmiş, herkes bu ayrıştırmacılığın düzeltilmesi gerektiğinin inancında. Partililerin sandıkları sahip çıkılmasını, milletin gereğini yapacağını belirtiyorlar. Korkmayın, inanın. Biz kazanacağız. Her türlü sandık hilelerine karşı tedbirler alındı. Her kademede kontrollerin sağlanacağı bilgisayar sistemi de kuruldu. Be sefer tamam. Biz inandık, sizde inanın. Ülkemizin geleceği için bu seçimde gereğini yapın.” Diyerek, demokratların seçim çalışmalarına açıktan katılmalarını istedi.