Demet Özkan Değirmenci : Güçlü Kadınları Temsilen Aday Adayı Oldum

Demet Özkan Değirmenci : Güçlü Kadınları Temsilen Aday Adayı Oldum

Denizli’mize hak ettiği hizmetleri sunma noktasında en büyük cesareti ve desteği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyorum”

Ak Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklamasının ardından ilk kez basının karşısına çıkan Demet Özkan Değirmenci, “AK Parti belediyeciliğinin Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yarattığı hizmet destanının devamı olarak ortaya çıkığını bilen, yaşayan bir kardeşiniz olarak Denizli’de AK Parti belediyeciliğinde bayrağı devralarak Denizli’mize hak ettiği hizmetleri sunma noktasında en büyük cesareti ve desteği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyorum” dedi.

Konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak ve tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Demet Özkan Değirmenci, “Eğitimcilerimiz ülkemizin en önemli parçalarından biri. Bugün ülkemizin genç nüfusu ile dünya çapında en başarılı ülkeler arasına girebilecek potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz. Bu potansiyelin gerçekleşmesi için de değerli öğretmenlerimize ihtiyacımız var” dedi.

“MÜCBİR SEBEPLERE RAĞMEN DENİZLİ BÜYÜMEYE DEVAM ETTİ”

Denizli'mizdeki gelişmeler sokak sokak gezerek takip ettiklerini dile getiren Değirmenci, “Denizli, tarih boyunca kültürü, sanayisi, tarımı ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir olmuştur. Şimdi sizlere biraz geçmişi hatırlatmak istiyorum. 2004 öncesi Denizli’yi. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nin belediye başkanı olmasıyla birlikte Denizli AK Belediyecilik ile tanıştı. Vizyoner bir başkanın şehre dokunuşunun nasıl farklar yarattığına o dönemde hepimiz şahit olduk. Denizli’nin çehresi hızla değişti. Şehir altyapı ve üst yapı hamleleri ile büyürken bu hamlelerin bir getirisi olarak kalkındı. Sanayiden turizme uzanan geniş bir yelpazede Denizli tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşadı. Sizlerin de bildiği gibi AK Parti’de millete hizmette süreklilik esastır. Sayın bakanımızın ardından göreve gelen AK Partili belediye başkanımız Osman Zolan sayın bakanımızdan devraldığı hizmet bayrağını taşımayı sürdürdü. Denizli’de 2004 yılında başlayan AK Belediyecilik projelerin ve çalışmaların sürmesi ile devam etti. Tabii yakın gelecekte birtakım aksilikler de yaşandı. Maalesef 2019 yılından itibaren yaşanan pandemi, doğal afetler, küresel krizler nedeniyle mücbir sebeplerden dolayı bazı projelerimiz sekteye uğradı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Denizli’miz büyümeye ve gelişmeye devam etti. Ancak, değişen dünya ve artan ihtiyaçlarla birlikte, Denizli'mizin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için yeni vizyonlar ve projeler geliştirmemiz gerekiyor. Bugün bizim için AK Belediyecilik bayrağını devralma ve bu bayrağı daha yükseğe taşıma vakti. Merkezi hükümet ile uyumlu ve entegre bir şekilde hayata geçireceğimiz projelerle Denizli’mizin altın çağına kavuşacağını ümit ediyorum” dedi.

“CESARETİMİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ALIYORUM”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınların yerel yönetimlerde bulunması ile ilgili sözlerine de yer veren Değirmenci, “Bu noktada sizlere liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yerel seçimlerinin ardından yaptığı bir konuşmayı hatırlatmak isterim. Sayın cumhurbaşkanımız kamuoyuna şu cümlelerle seslenmişti: “Yerel yönetimler, esasen kadınların en aktif olması gereken alanların başında geliyor. İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yapmış kardeşiniz olarak bunun ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorum. Siyasetin ve çalışma hayatının diğer alanları gibi yerel yönetimlerde de kadın elinin ve zarafetinin değdiği her konuda çok daha güzel hizmetler ortaya çıkacaktır. Esasen bu dünyanın her yerinde görülebilen bir gerçektir.” AK Parti belediyeciliğinin sayın cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yarattığı hizmet destanının devamı olarak ortaya çıkığını bilen, yaşayan bir kardeşiniz olarak Denizli’de AK Parti belediyeciliğinde bayrağı devralarak Denizli’mize hak ettiği hizmetleri sunma noktasında en büyük cesareti ve desteği sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyorum” şeklinde konuştu.

 “PARTİMİZİN BAŞARISININ SIRRI KADINLARIN GÖNLÜNE GİREBİLMESİDİR” 

AK Parti’nin başarısının en önemli sebeplerinden biri kadınların gönlüne girebilmiş olmasıdır” diyen Değirmenci, “Bu neticeye yılın 365 günü ev-ev dolaşan, her kadınımıza ulaşmak için çaba gösteren, onların dertleriyle hüzünlenip, sevinçleriyle mutlu olan dava arkadaşlarımızın çabalarıyla ulaştık. Benim de İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptığım süreçte davamıza sahip çıkarak bizimle gecelerini gündüzlerine katarak çalışan annelerim, ablalarım, kardeşlerim oldu. Onlara da bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek isterim” dedi.