Dar Gelirli Vatandaşlar bu zamların altından kalkamaz

Dar Gelirli Vatandaşlar bu zamların altından kalkamaz

Denizli'nin toplu ulaşım fiyatlarına 1 Ağustos Salı gününden itibaren yüzde 75 ile yüzde 86 arasında yapılan zamlara CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum tepki gösterdi.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum “Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla şehir içi dolmuş ve belediye otobüsü ücretlerine zam yapıldı. Minibüslerde tam ücret yüzde 75 zamlanarak 8 TL'den 14 TL'ye, öğrenci ise minibüslerde 7 TL’den yüzde 71,42 zam yapılarak 12 TL oldu. Belediye otobüslerinde tam ücret yüzde 86,95 zamlanarak 5 TL 75 kuruştan, 10 TL 75 kuruşa, öğrenci ücreti is 3 TL 90 Kuruştan yüzde 76,92 zamla 6 TL 90 Kuruşa çıkarıldı. Minibüsçülere bir şey demiyorum. Minibüsçüler her gün akaryakıta gelen zamlar altında eziliyorlar. Ya belediye otobüslerine gelen yüzde 86’lık zamma ne demeli? El insaf diyorum! Belediye halkın üzerinden kar gözetleyen bir işletme değildir. Belediye halkına, ucuz ve kaliteli su, ulaşım sağlamakla görevlidir. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir, ancak Denizli Büyükşehir Belediyesi halkına en pahalı suyu içirdiği yetmezmiş gibi şimdi de halkın ulaşımına büyük zam yaptı” diye konuştu.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ BU ZAMLARIN ALTINDAN KALKAMAZ

Horzum, son yapılan ÖTV ve KDV zamları ile birlikte akaryakıta yapılan zamların da etkisiyle hayatın her alanında fiyat artışları yaşandığına dikkat çekti. Hükümetin aldığı kararlarla vatandaşların maddi sıkıntılar içinde kaldığını belirten Başkan Horzum, "Bu zamlar, iğneden ipliğe her şeyin fiyatını etkiledi. Hükümet, çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle geri aldı ve halkını mağdur etti" şeklinde konuştu.

Toplu taşıma zamlarının da vatandaşları olumsuz etkilediğini belirten Horzum, özellikle öğrenci, işçi, memur ve dar gelirli kesimlerin zor durumda olduğunu vurguladı. Belediyenin bu zamları geri çekmesi ve vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmesi gerektiğini dile getirdi.

Bir şehrin modern ve yaşanabilir kent olmasının toplu ulaşım araçlarının ekonomik ve kalitesiyle ölçüldüğünü vurgulayan Horzum, ucuz ve kaliteli bir şehir içi ulaşım hizmeti sunulmadığı sürece modern bir kent olmanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Sayın Zolan billboardlarda Denizli ulaşımı için otobüs filoları kurduğunuzu günlerce ilan ettiniz. Sürekli yenilenerek Denizli’nin dünya kenti olduğu haberlerini yaparak övünüyorsunuz. Halkın bindiği halk otobüslerine yaptığınız yüzde 86’lık zamlarla, halkını yürüten bir belediye başkanı dünya kenti olmakla övünemez. Sayın Zolan, elinizi vicdanınıza koyun, Denizli halkının sıcakta, soğukta, yağışta yürüyerek işine, okuluna gidip gelmesine gönlünüz razı olur mu? Belediye otobüslerine yaptığınız zammı derhal gözden geçirip geri alın. Aksi halde asgari ücretin altında ezilen vatandaş daha da mağdur olacaktır” dedi.

Özellikle asgari ücretli ailelerin nasıl geçineceği konusunda kaygılarını dile getiren Horzum, vatandaşların sefalet, açlık ve geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Bu durumun temel sebebinin siyasi iradenin aldığı kararlar olduğunu belirterek, iktidarın vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmesi gerektiğini vurguladı.

Horzum, son olarak, halkın artık zamsız ve daha iyi bir yaşam standardına kavuşmayı hak ettiğini ve siyasi iradenin derhal görevini yapması gerektiğini sözlerine ekledi.