Cumhuriyetin 100. yılında Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları tüm hızıyla sürüyor

Cumhuriyetin 100. yılında Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları tüm hızıyla sürüyor

Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarına bu kez sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz konuk oldu

(İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarına bu kez sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz konuk oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında birbirinden özel etkinliklere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarında sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz’ü Denizlililerle buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcıları Serhat Akbulut, Ömer Faruk Özer, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz “Cumhuriyetin 100 Yıllık Hikayesi” adlı söyleşiyle kendilerini dinlemek isteyen Denizlililere keyifli bir akşam yaşattı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamalarını tüm detaylarıyla paylaşan Prof. Dr. Tufan Gündüz’e özgün soruları ile eşlik eden sunucu, yazar Pelin Çift büyük beğeni topladı. Programın sonunda

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sunucu, yazar Pelin Çift ile tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz’e günün anısına üzerinde Denizli Horozu bulunan kaide hediye etti. Etkinlik sonunda Çift ile Prof. Dr. Gündüz, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının ve büyük usta Nejat Uygur’un yağlı boya Atatürk portresinin yer aldığı Atatürk Köşesi’ni inceleyerek, böylesi önemli bir merkezi kente kazandıran Başkan Zolan’a teşekkür etti.