CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN

Memleket Partisi’nden eski il başkanı Erhan Derici, Cumhuriyetin 100. Yılında bir kutlama mesajı yayınlayarak “Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Erhan Derici “Asırlık Cumhuriyetimizin 100.yaşını kutlamak bizlere nasip oldu. Hepimiz çok mutluyuz, gururluyuz, onurluyuz” dediği açıklamasında, “Bu güne kadar hep en yüksek sesimizle dile getirdiğimiz üzere; “Cumhuriyet ve Demokrasi bizim gözbebeklerimiz, vazgeçilmezlerimizdir.” Diyerek, şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyet; Dünya’ya örnek olmuş, kan emici emperyalist sisteme karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen sürdürdüğümüz onurlu bağımsızlık ve egemenlik mücadelemizin sonucunda kazandığımız zaferin en şanlı göstergesidir. 

Cumhuriyet; problemli Orta Doğu coğrafyasında, çağdaş, bağımsız bir ülke olarak adeta bir inci gibi parlayabilmemizin en önemli nedenidir. 

Şunu çok iyi biliyoruz ki; Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarından, vatan toprağı uğruna can verme konusunda en ufak bir kararsızlık yaşamamış Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızdan emanet aldığımız, bağımsızlık ve egemenliğimizin güvencesi olan Cumhuriyet, evlatlarımıza, torunlarımıza bırakabileceğimiz en değerli mirastır.

Memleket Partisi olarak hedefimiz bu büyük değeri, Cumhuriyet’i, fabrika ayarlarına döndürerek, oluşturmak istediğimiz çağdaş, gönençli ve tam bağımsız Türkiye’nin ana dayanağı haline getirmektir.

Bu duygularla, başta Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızı yad ediyor, Cumhuriyetimizin 100.yaşını ve tüm hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin büyüyerek ve güçlenerek nice 100.yaşlarının kutlanmasını diliyorum”