Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asker Arkadaşı Tekin, vekil aday adayı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asker Arkadaşı Tekin, vekil aday adayı oldu

AK Parti Milletvekili aday adayı Salih Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte 172. Dönem olarak İstanbul Tuzla Piyade Okulunda Yedek Subay olarak dört ay askerlik yaptığını söyledi

Denizli’de milletvekili aday adaylarının ziyaretleri devam ediyor. AK Parti Milletvekili aday adayı Salih Tekin’de 1. Sanayi sitesi, 2. Sanayi sitesi, Bayramyeri Meydanındaki esnafı ziyaret etti. Kendisini tanıttı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1981 yılında mezun olduğunu, 28 yıl farklı illerdeki değişik okullarda din kültürü öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldığını Has Parti’yle siyasete başladığını AK Parti’den 28. Dönem için milletvekili aday adaylığına başvurduğunu anlatan Tekin, “AK Parti’yle yıllardır gönül bağımız vardı. Mitinglere, toplantılara, etkinliklere sürekli katıldım. Ülkemizin ve Denizli’mizin Ak Parti ile çevresi değişti. Yapılan hizmetleri kimse inkar edemez” dedi.

Asker arkadaşıyız

AK Partiye olan ilgisi ve yakınlığının yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da asker arkadaşı olduklarına dikkat çeken Tekin, “Cumhurbaşkanımızla asker arkadaşıyım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 1 Nisan – 31 Temmuz 1982 yılında 172. Dönem olarak İstanbul Tuzla Piyade Okulunda yedek subay olarak dört ay askerlik yaptık. Cumhurbaşkanımızın fakülte diploması yok diyorlar. Fakülte diploması olmasaydı, askerliğini yedek subay olarak yapamazdı. Askerliğini yedek subay olarak yaptığının bizzat şahidiyim. Cumhurbaşkanımızla olan bu yakınlığımızı temayül yoklamasında da Ankara’da AK Parti genel merkezinde yapılan mülakatta da söyledim. Benim için hayatımda öne çıkan iki önemli konu vardır. Bunlardan biri Cumhurbaşkanımızla asker arkadaşı olmam, diğeri ise 2011 yılında Numan Kurtulmuş’un genel başkanlığında Has Parti’den 6. Sıra milletvekili adayı olmamdır. Bu günde esnaf ziyaretleri yaptım. Ülkemiz ve Denizli’miz için hizmete talip olduğumu söyledim. Aday listeleri açıklanana kadar il merkez ve ilçelerde ziyaretler yapmaya devam edeceğim. Durmak yok yola devam” dedi.