Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Xi Jinping'e tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Xi Jinping'e tebrik

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Çin Cumhurbaşkanı olarak seçilen Xi Jinping'e tebrik mesajı gönderdi.

Çin Uluslararası Radyosu - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Çin Cumhurbaşkanı olarak seçilen Xi Jinping'e tebrik mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında 13. Çin Ulusal Halk Meclisi yıllık toplantısında yeniden cumhurbaşkanlığına seçilen Xi Jinping'i kutlayarak, önümüzdeki dönemde ilişkilerin güçlendirilmesini umduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Xi Jinping'in liderliğinde Çin'in birçok alanda büyük gelişmeler kaydettiğini, Türkiye-Çin ilişkilerinin de bu dönemde belirgin bir ivme kazandığını belirtti.

Önümüzdeki dönemde Xi'nin liderliğinde Çin'in başarılarının süreceğinin altını çizen Erdoğan, Kuşak ve Yol inisiyatifinin iki ülke işbirliği için taşıdığı öneme de vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Çin Cumhurbaşkanı Xi'ye ve Çin halkına en samimi dileklerini iletti.

Diğer yandan, farklı ülkelerin yanı sıra, uluslararası ve bölgesel örgütlerin liderlerinden Xi Jinping'e tebrik mesajları gelmeye devam ediyor.

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, gönderdiği mesajda, samimi tebriklerini ifade ederken, Xi ile beraber iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini güçlendirerek, iki ülkenin ortak gelişmesini ilerleteceklerini kaydetti.

Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve başkanı Klaus Schwab da mesajında, Çin'in kalkınma alanında elde ettiği başarıların ve önemli küresel sorunlar karşısında oynadığı liderlik rolünün tüm dünyanın dikkatini çektiğini söyledi.

Schwab, oy birliğiyle cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Xi'nin liderliğinde Çin'in geleceğinin daha parlak olacağına inancını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump da Xi Jinping'i tebrik etti.

Bunun yanı sıra, aralarında Arjantin, Ürdün, Polonya, Yunanistan ve Gabon devlet başkanlarının bulunduğu farklı liderler Xi Jinping'e kutlama mesajları yolladı.