ÇSGB MÜSTEŞAR YARDIMCISI VE HEYETİ OSB'Yİ ZİYARET ETTİ

ÇSGB MÜSTEŞAR YARDIMCISI VE HEYETİ OSB'Yİ ZİYARET ETTİ

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" İl ziyareti kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve beraberindeki İş Sağlığı ve Güvenliği…

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" İl ziyareti kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve beraberindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Vekili Saadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İç Denetçisi Özkan Öztürk, Organize Sanayi Bölgemizi ziyaret etti.

Toplantıda Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar “ İş dünyasının sorunlarını takip ediyoruz ve bu konuda sanayicilerimizin önünü açmak için kanuni değişiklikler yapacağız. Bizim için çok değerli olan sanayicilerimizin görüşlerine göre çalışmalarımıza yön vereceğiz. İŞKUR kapsamında İşletmelerin kalifiye eleman yetiştirme ve bulma konusunda her türlü desteği verip Denizli İli özelinde Denizli OSB'nin bir pilot bölge yapılarak çalışmalarını hızlandırılacağız” dedi.

ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim ise en kısa süre içerisinde Denizli’ye tekrar geleceklerini ve Organize Sanayi Bölgesinde İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda birlikte çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Heyet Bölgemizde bulunan Gamateks Tekstil ve Deniz Tekstil yetkililerini ziyaret edip yapılan işlerle ilgili bilgi aldı. Gamateks adına heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı karşıladı. Samimi bir ortamda geçen toplantıda Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, 3.000 kişi istihdam eden bir işletme için Bakanlık olarak her türlü konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

 Deniz Tekstil adına Bakanlık heyetini Genel Müdür Mehmet Ertürk karşıladı. Mehmet Ertürk’ten işletmeler hakkında bilgi alan Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar “Moda ve tasarım konusunda kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda yeni çalışmalar yapacağız. Gerekirse bu konuda kendisini yetiştirmek isteyenleri Bakanlık aracılığıyla Avrupa’nın Moda Merkezlerine göndererek yetişmelerini sağlayıp katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz” dedi.