CSA'DA ŞİİR BULUŞMASI

CSA'DA ŞİİR BULUŞMASI

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, 21 Mart Dünya Şiir Gününün anlam ve önemini vurgulamak, öğrencilerde şiir konusunda farkındalık oluşturmak için 21 Mart 2017 Salı günü “Köz Vatan…

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, 21 Mart Dünya Şiir Gününün anlam ve önemini vurgulamak, öğrencilerde şiir konusunda farkındalık oluşturmak için 21 Mart 2017 Salı günü  “Köz Vatan Yangın Yeri…”romanın yazarı H.Meriç Doruk’u Vakıf binasında ilkokul öğrencileriyle buluşturdu.

Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür, bilim ve sanat alanlarında çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Vakıf, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nün anlam ve önemini vurgulamak, öğrencilerde şiir konusunda farkındalık oluşturmak amaçlarıyla, 21 Mart 2017 Salı günü  “Köz Vatan Yangın Yeri...” romanının yazarı H.Meriç Doruk’u, Dr.Bekir Sıddık Müfüler İlkokulu’nun dördüncü sınıf A ve B şubelerinin öğrencileri ve sınıf öğretmenleriyle buluşturdu.Yazar - öğrenci söyleşisinde Sayın Doruk, mesleki yaşantısını, yazar olma yolundaki ilk adımlarını, yazar olmaya nasıl karar verdiğini ve  edindiği  tecrübeleri öğrencilerle paylaşırken, hem öğrencilere yazdığı kitaplar hakkında bilgiler verdi hem de edebiyatın diğer bir kolu olan şair ve şiirler  hakkında  katılımcıları bilgilendirdi. Düz yazı ile şiir arasındaki farkın ritmden kaynaklandığına değinen Sayın Doruk, şiiri ‘sözlerden beste yapmak’ olarak nitelendirdi. Öğrencilere, güzel yazı yazabilmek ve kendini doğru ifade edebilmek için en önemli şeyin önce kitap okumak olduğunu söyledi. Öğretmenlerin ve öğrencilerin meraklı sorularını da yanıtlayan H.Meriç Doruk, duygularını mısralara aktarmak isteyen ve hayal kuran herkesin şiir yazabileceğini söyledi.

Söyleşiye katılan öğretmen ve öğrenciler etkinliğin  hafızalarda olumlu etkiler bıraktığını ve  böylesine şiir ve edebiyat dolu sohbetlerin güzel bir paylaşım olduğunu dile getirirken, öğrenciler ilk kez bir yazarla tanışmanın heyecanı ve mutluğunu yaşadılar.