Çocuklara bulguru sevdirecek

Çocuklara bulguru sevdirecek

Mardinli İpek Bulgur, Sirha İstanbul Gıda Fuarı’nda çocuklara özel bulgur ürünlerini lanse etti. Halen ürün gamında içliköfteden aşureye kadar pek çok farklı yemekte kullanılmak üzere yedi farklı…

Mardinli İpek Bulgur, Sirha İstanbul Gıda Fuarı’nda çocuklara özel bulgur ürünlerini lanse etti. Halen ürün gamında içliköfteden aşureye kadar pek çok farklı yemekte kullanılmak üzere yedi farklı ürün çeşidi bulunan İpek Bulgur, bu kez Pilavcık, Köftecik ve Çorbacık adını taşıyan üç ürünüyle besin değeri yüksek ve kaliteli bulguru çocuklara sevdirmeye hazırlanıyor. İpek Bulgur, önümüzdeki dönemde de ar-ge yatırımlarıyla ürün gamını genişletmeyi ve makarnada görülen çeşitliliği bulgurda da yaratmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük bulgur üreticisi ve ihracatçısı İpek Bulgur, 16-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Sirha Gıda Fuarı’nda çocuklar için özel olarak üretilen kaliteli, besin değeri yüksek ve miniklerin severek tüketebilmesi için özel tariflerle birlikte gelen saf ve doğal Mardin bulgurunu lanse etti. Yeni nesillerin diğer alternatiflere kıyasla çok daha sağlıklı ve besleyici olan bulgurla tanışması ve gündelik gıda alışkanlıklarına dahil etmesi hedefiyle üretilen “Köftecik”, “Pilavcık” ve “Çorbacık”, 1 Ocak itibarıyla tüm Türkiye’de raflarda olacak.

Faysal Sun: “Makarnadaki çeşitliliği bulgurda yaratacağız”

İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, fuarda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda gelecek nesile, çocuklara bulguru sevdirmeliyiz. Onunla yetişmediler, maalesef artık bilmiyorlar, bu kültürü onlara vermek istiyoruz. Bu amaçla Sirha Gıda Fuarı’nda çocuklar için geliştirdiğimiz için 3 ayrı ürünü lanse ettik. Hem besin değeri yüksek hem de yapımı kolay ürünler. 2018 başında tüm Türkiye’de raflarda olacak. Şu anda ürün gamımızda 7 çeşit ürün var şu anda, ama biz katma değeri yüksek ürünler geliştirmek istiyoruz. Bulgurun zenginleştirilmiş hali için ar-ge yapıyoruz. Kurutulmuş domates, biber, salça her şeyi içinde, yemeye hazır halde sunacağız. Toplumun tüketim alışkanlıkları değişti, çağa uygun bir hızda yemek hazırlanıyor. Makarnada gördüğümüz çeşitliliği bulgurda da yaratmayı hedefliyoruz.”