Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilimdalı’ nda Farkındalık Etkinlikleri düzenlendi

Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilimdalı’ nda Farkındalık Etkinlikleri düzenlendi

Kanser Haftası kapsamında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Plaza Binası zemin kat sergi salonunda 4 Nisan Pazartesi saat 11.00’de kanser farkındalık etkinliği yapıldı

Etkinliğe Hastane Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Hastane ve Tıp Fakültesi protokolü, Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Ay, Dr. Öğretim Üyesi Selin Yakarışık, etkinliğe katıldı.  Ayrıca etkinliğe kanser tedavisi devam eden, kanser tedavisi biten çocuklarımız ve aileleri katılarak yapılan organizasyonun anlamının ve farkındalığının oluşmasına katkı sağladılar.  

Doç. Dr. Yılmaz Ay yaptığı konuşmada; kanserin ölümcül bir hastalık olduğu, ancak günümüzde tedavi seçeneklerinin ve olanakların artmasıyla kanserin tedavi edilebilir hastalıklar grubunda olduğunu vurguladı. Erken teşhis, uygun tedavi ve izlem ile kanserli çocuklarımızın sağlıklarına kavuştuklarını, tedavi sürecinde tıbbi tedaviye ek olarak psikolojik ve sosyal açıdan bu çocuklarımızın desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca kanserli çocukların tedavi ve izlemleri için Pamukkale Üniversite Hastanesi alt yapısının ve olanaklarının yeterli olduğunu ifade etti. Organizasyona Denizli’nin sevilen şarkıcısı Tolgay da katılarak çocuklara ve ailelerine minik bir konser verdi. Kanser tedavisi gören çocukların Tolgay’ın şarkılarına eşlik etmesi ve şarkılarında dans etmeleri onları çok mutlu etti. Tolgay’ın verdiği mini konser, kanser tedavisi gören çocuklara ve ailelerine moral oldu. Ayrıca Tolgay tüm çocuklara uçan balon hediye ederek onların güçlü birer birey olduklarını vurguladı. Serviste olup organizasyona katılamayan hasta çocuklarımızı da odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

17 Nisan Dünya Hemofili Günü kapsamında ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Plaza Binası zemin kat sergi salonunda 18 Nisan Pazartesi saat 11.00’de Dünya Hemofili Günü etkinliği yapıldı. Etkinliğe Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Ay, Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nil Güler, Öğretim Üyesi Selin Yakarışık, fizyoterapistlerimiz, diğer doktorlarımız, hemofili ile ilgilenen hemşirelerimiz, sağlık çalışanları, hastalarımız ve aileleri etkinliğe katıldı. Hemofilik bireyler ve ailelerinin tedavi sürecinde ve sosyal ortamlarda yaşadıkları sorunlara ve zorluklara dikkat çekmek amacıyla yaptığımız bu etkinlikte gelen misafirlere hemofili broşürleri dağıtıldı. Misafirlerimize görsellerle hemofilinin ne olduğu anlatıldı.  

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise hastanemizde yatan tüm hastalarımızı özellikle çocuklarımızı mutlu etmek için her türlü etkinliğin arkasında olduklarını ve her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirtti.