Çivril’de Tarımsal Kalkınma Konusu masaya yatırıldı 

Çivril’de Tarımsal Kalkınma Konusu masaya yatırıldı 

PAÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü tarafından “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hibe Destekleri” konulu konferans düzenlendi. 

Konferansa Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Latif Selçuk, öğretim elemanları, sektör temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasında Organik Tarım İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay Erdoğan Denizli’deki tarım sektörünün bölge ve ülke içerisindeki önemine değinerek, tarımın insan hayatının her noktasında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve ülkelerin kalkınmasında da kilit bir rolünün olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Oktay Erdoğan’ın konuşmasının ardından program Bilal Taştepe’nin sunumu ile devam etti. İletişim Uzmanı Bilal Taştepe konuşmasında, tarımın ülkemizde ve dünyadaki önemli bir yeri olduğunu belirtti. TKDK olarak sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek ülkemiz tarımını geliştirmeye ve kırsal kesimlerin de ülke tarımındaki yerini arttırmaya yönelik projeleri desteklediklerini belirten Taştepe, söz konusu destek ve hibelerin kapsamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Konferansın sonunda öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Bilal Taştepe ve Uğur Aksoy, IPARD Programlarının proje ve hibe desteği konularında fakülte öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. 

Konferans,  sunum ve katkılarından dolayı Bilal Taştepe’ye teşekkür plaketi takdim edilmesi ile sona erdi.