Çivril’de Mediko Kurulacak

Çivril’de Mediko Kurulacak

Kurulması, SKS dairesinin sorumluluğunda olmasına rağmen, PAÜ Rektörü Kutluhan'ın talimatı ile Çivril'de MEDİKO kurulması sorumluluğu Hastaneye bağlı bir yetkiliye verilmesine bir anlam verilemedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın emriyle PAÜ Ziraat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Atasay Kamer Meslek Yüksek okuluna Mediko kurulacak.

Güzel ilçemiz Çivril’in gözbebeği, Pamukkale Üniversitesine bağlı Ziraat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Atasay Kamer Meslek Yüksek okuluna büyük müjde. Rektör Ahmet Kutluhan’ın talimatıyla Mediko (Üniversite öğrencileri ve personelinin hastalıkları ile ilgilenen, teşhis ve tedavi faaliyetlerinde bulunan sosyal sağlık kuruluşu) kurulmasına karar verildi. Çivril’de ki öğrencilerin ve Öğretim Görevlilerinin sağlıkta yaşadıkları mağduriyet, kurulacak Mediko ile sona eriyor.

Mediko kurulması çalışmalarını yürütmek üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Müdür kadrosunda bulunan bir kişinin görevlendirildiği öğrenildi. Ancak, öğrendiğimiz kadarı ile; Mediko kurmak SKS (Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)’dan sorumlu Rektör yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığının sorumluluğu ve yetkisi altında bulunuyor.

MEDİKO KARARI SENATODAN VE BAKANLIK İZİN VERECEK Mİ?

Buna rağmen, bu görevlendirmenin neden Hastaneye bağlı müdür kadrosundaki bir kişiye verildiği, yasal boyutta bu kuruluşun Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının yetki ve görev tanımı içinde olduğu yönetmeliklerde açıkça yazılmış olmasına rağmen, bir Hastane Müdürünün ne kadar yetkisi olduğu, Mediko kurulumunun yönetmeliklerle zaten var olan bir planlaması ve neler yapılacağı belirlenmişken; Hastane Müdürünün nasıl bir çalışma yapacağı ve yetkileri, Mediko için arazi çalışması mı yapacağı yoksa, Okul binasından ruhsata uygun yerin medikoya mı çevireceği, Sağlık Bakanlığının ruhsat verip vermeyeceği, Üniversite Senatosunda Mediko kuruluş kararı çıkıp çıkmadığı ve bir çok şey tartışmalara neden olsa da sonuç itibariyle kurulacak Mediko adımı mutlu etti. Çivril’deki öğrenci ve öğretim görevlilerine hayırlı olsun. Rektör Ahmet Kutluhan’ın diğer ilçelerimizde bulunan yüksek okullarımız içinde uygulamayı başlatması temenni ediyoruz.