Çivril'de kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri görücüye çıktı

Çivril'de kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri görücüye çıktı

Çivril Halk Eğitim Merkezinde yılsonu sergisi düzenlendi

(İHA) - Çivril’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları kapsamında hayat boyu öğrenme kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla yılsonu sergisi düzenlendi.

Baklan Kaymakamı Ceyda Durmaz, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Milli Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Gök, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Çalım ve protokol üyeleri ile öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda katılımın olduğu Hayat Boyu Öğrenme Haftası programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Çivril Halk Eğitim Müdürü Hayati Çalım, yaptığı açılış konuşmasında öğrenmenin önemine vurgu yaparak Halk Eğitim Merkezlerinde ‘Hayat Boyu Öğrenme’ programı kapsamında yıl içinde açılan kurs ve verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Çalım, Çivril Halk Eğitim Merkezi olarak Çivril ve mahallelerinde ihtiyaca yönelik ve talepler doğrultusunda kurs açtıklarını, kurslarda eğitim gören kursiyerlerin kurs sonunda aldıkları eğitimi bir meslek haline getirdiklerini belirterek, "Ssadece yetişkin değil, okul dönemi öğrencilerimizin de sosyal, kültürel ve sportif alanda gelişimlerine katkı sağlamanın hazzını yaşıyoruz" dedi.

Açılış ve protokol konuşmaları sonrasında Halk Eğitimi Merkezi ekipleri, halk oyunları gösterilerini sergiledi. Yöresel halk oyunları gösterileri ve canlı müzik dinletisinin ardından sergi açılışı gerçekleşti. Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin emekleriyle hayat bulan ve yılsonu sergisinde yerini alan el işlemeleri, takılar, örgü desenler, nakışlar, takılar, görsel sanat ürünleri ve hediyelik eşyalar açılışa katılanlar tarafından ilgiyle incelendi ve beğeni kazandı. Sergide stant ve sergileri gezen Baklan Kaymakamı Ceyda Durmaz ile Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin yaptığı birbirinden güzel tasarımları oluşturan usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür ederek ürün ve eserler hakkında bilgi aldı. Büyük beğeni alan sergiye vatandaşlar yoğun katılım sağladı.