ÇİVRİL UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ÇİVRİL UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Çivril Belediyesi ile Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlkokulunun birlikte hazırlamış olduğu Çivril Uçurtma Şenliği tamamlandı.

Denizli’nin Çivril ilçesinde Uçurtma Şenliği düzenlendi. Çivril Belediyesi ile Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet ilkokulunun işbirliği ile Çivril Uçurtma Şenliği gerçekleşti. İnternet ve Teknoloji Bağımlılığı ile mücadele kapsamında yapılan şenliğe 300 öğrenci katıldı. “Uçurtmamı yapıyorum, sağlıklı yaşıyorum”etkinliği altında yapılan şenlik Bayraktepe Mesirelik Alanı’nda gerçekleştirildi. Doğayla iç içe olan öğrenciler kendi imkanları ile yaptığı uçurtmaları göklere salarak, unutulmaz bir gün yaşadılar. Etkinliğe katılan öğrenciler, eski değerlerimizin canlanması adına hem de sağlıklı bir yaşam için temiz havada buluştular. Bunun yanında Çivril Uçurtma Şenliği etkinliğinde  halat çekme, yumurta taşıma, sandalye kapma, çuval ve eski geleneklerimizden olan  sapanla hedef  vurma yarışmaları düzenlendi.

Pandemi zamanında etkinlik yapılmadığını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “ İki yıldır dünyayı kasıp kavuran koronavirüs tedbirleri kapsamında etkinlikler yapamadık. Geçtiğimiz günlerde Gençlik Konseri ve 23 Nisan’da çocuk şenliği yaparak sizlerle bir araya geldik.  Bugün de burada Bayraktepe Mesirelik Alanı’mızda ilk kez çocuklarımızla birlikte uçurtma şenliği yaptık. Uçurtma uçurma,   halat çekme, sapanla hedef vurma yarışmaları düzenledik. Yarışmalara katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Her şey çocuklarımız için” şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural takdim etti.