Çivril 2. Nilüfer Şenliği ile coştu

Çivril 2. Nilüfer Şenliği ile coştu

Bu yıl  ikincisi düzenlenen Nilüfer Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Konser ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra ödüllü yarışmaların da düzenlediği şenlik, binlerce Çivrilliyi bir araya getirdi.

Denizli’nin Çivril ilçesinde ikincisi düzenlenen Nilüfer Şenliği sona erdi. Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte birbirinden eğlenceli yarışmalar, etkinlikler yapıldı. Işıklı Gölü kenarında gerçekleşen şenlik mehter eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş boyunca mehter marşlarının çaldığı şenlikte minik güreşçilerimiz minderde hünerlerini sergiledi. . Çivril 2 .Nilüfer Şenliği’nin birinci gününde  yöresel türküleri seslendiren  Emre Dayıoğlu ve TRT Sanatçısı  Uğur Önür’ün  seslendirdiği türküler ile unutulmaz bir gece yaşattı. Şenliğin birinci ve ikinci gününde yamaç paraşütçüleri görsel bir şölen sundu. Bunların yanında Işıklı Gölü’nde düzenlenen kano ve tekne yarışları nefesleri kesti. Son olarak  kiraz yeme yarışması yapıldı. Şenliğin finalinde “Galaksi ” isimli şarkısıyla milyonların beğenisini kazanan  Ece Mumay şarkılarıyla seyirciyi coşturdu.

Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Işıklı Akgöz Pınarlarında inşa ettiğimiz Millet Bahçesini yaz sonuna kadar bitirmiş olacağız. Kırk kültür tabakasının tespit edildiği M.Ö 5000’li yıllarda yaşantıya rastlanan Beyce Sultan’da kazılarımız devam ediyor. Miryokefalon Zaferi kutlamalarını 17 Eylül tarihinde yapıyoruz. Bütün bunları birleştirdiğimiz zaman Çivril’i turizmin merkezi yapma yolunda çalışmalarımızı adım adım gerçekleştiriyoruz. Nilüfer tarlaları ile ünlü Işıklı Gölümüzün kenarında da bu yıl ikinci kez Nilüfer Şenliği düzenliyoruz. Bu festivalimiz Çivril'imizin tanıtımına, kültürüne katkılar sağlayacak. Ayrıca gölümüzde sadece nilüfer çiçekleri değil yüzen adalar da var. Önümüzdeki yıllarda da yüzen adaların tanıtımını yaparak ülkemize duyuracağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şenliğimiz Ülkemize, Denizli’mize ve Çivril’imize hayırlar güzellikler getirsin” şeklinde konuştu.

Çivril 2. Nilüfer Şenliğine AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Şahin Tin , Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ,İlçe Kaymakamı Hasan Akbulut, AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, İl ve İlçe Müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural takdim etti.