CHP’Lİ ARPACI: DÜZENSİZ VE KAYITSIZ GÖÇ SORUNUNUN BİZATİHİ SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR

CHP’Lİ ARPACI: DÜZENSİZ VE KAYITSIZ GÖÇ SORUNUNUN BİZATİHİ SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR

GÖÇMEN NÜFUS ARTIŞ HIZININ YARATACAĞI SORUNLARIN ARAŞTIRILMASI’NA YÖNELİK ÖNERİ AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

“DÜZENSİZ VE KAYITSIZ GÖÇ SORUNU AKP ELİYLE COĞRAFYAMIZA, DEVLETİMİZE KADER EDİLMİŞTİR”

İYİ Parti’nin TBMM Genel Kurulu'nda “göçmen nüfus artış hızının yaratacağı sorunların araştırılması” hakkında verdiği grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerge üzerine CHP Grubu adına konuşan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Bugün düzensiz ve kayıtsız göç sorunu, dünyanın en önemli problemleri arasında yer almaktadır; Türkiye ise dünya genelinde bu konuda omuzlarına en ağır yük yüklenmiş devlettir. Bunun da bizatihi sorumlusu AKP iktidarıdır. Tarafı olmadığımız savaşların sonuçları, milyonlarca vatandaşımızın omuzlarına yüklenmiştir. Düzensiz ve kayıtsız göç sorunu AKP eliyle coğrafyamıza, devletimize kader edilmiştir” dedi.

İYİ Parti, TBMM Genel Kurulu'nda, " göçmen nüfus artış hızının yaratacağı sorunların araştırılması” amacıyla Meclis araştırma önerisi verdi. Önerge üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu adına konuşan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı şunları söyledi:

“Bugün düzensiz ve kayıtsız göç sorunu, dünyanın en önemli problemleri arasında yer almaktadır; Türkiye ise dünya genelinde bu konuda omuzlarına en ağır yük yüklenmiş devlettir. Bunun da bizatihi sorumlusu AKP iktidarıdır. Tarafı olmadığımız savaşların sonuçları, milyonlarca vatandaşımızın omuzlarına yüklenmiştir.

AKP İKTİDARI TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL

Göç İdaresi verilerine göre yaklaşık 5 milyon, gerçekte ise bunun katbekatı insan ülkemiz sınırlarında yaşamaktadır. Düzensiz ve kayıtsız göç sorunu AKP eliyle coğrafyamıza, devletimize kader edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti; ekonomisi, entegrasyon kültürü, sağlık altyapısı, istihdam ve barınma konularında bu yükü kaldırabilecek noktada değildir. Hiçbir planlaması olmadan günübirlik politika yapan AKP iktidarı, bu sorunun bugün ve yarınlarda yaratacağı tehlikenin de farkında değildir.

TÜRK PASAPORTUNA DEĞER KAYBETTİRİYOR

Göçmen nüfus artışının kontrolden çıktığı ülkemizde uluslararası alanda Türk pasaportunun değer kaybetmesi kaçınılmaz olmuştur. Özellikle kaçak olarak sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak geçen göçmenlerin büyük bir kısmının genç ve asker çağındaki erkekler olduğunu düşündüğümüzde durumun vahameti ortaya çıkmaktadır. Bu durum, zaten gri listede olan ülkemizin demokrasi ve hukukun üstünlüğünü yok sayan yönetiminiz sebebiyle Batı ülkelerinde karşılık bulamamış, konsolosluklar tarafından reddedilen vize başvurularının bir nedeni olarak ortaya çıkmıştır. Yani ülkemizde alın teriyle vergi veren vatandaşlarımıza ekonomik anlamda getirdiği yüklerin yanı sıra eğitim, sağlık, ticaret ve turizm amaçlı yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlarımıza da yeni bir sorun alanı yaratmış durumdasınız. 

AĞIR FATURANIN TEK SAHİBİ VE SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR

Ülkemizin geneli bir yana, şehrim Denizli'den de örnek vermem gerekirse Denizli'nin yaşayan Suriyeli sayısı bakımından 13.590 kişiyle 21'inci sırada olduğu açıklanmıştır fakat kaçak ve başka ülkelerden gelen kayıt dışı göçmenleri de kattığınızda bu rakamın çok da üstünde olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki, bu rakam hangi planlamanın ürünüdür? Denizli'nin ekonomisinin, sosyal yapısının, konut sayısının ve sağlık altyapısının bunu kaldırabilecek durumda olup olmadığını düşündünüz mü? Ne Denizli ne de ülkemizin diğer şehirlerinde vatandaşlarımızın başta güvenlik olmak üzere yaşadığı sorunları düşünüyorsunuz çünkü siz ne yazık ki göçmen politikasını bile Batılı ülkelerle pazarlık etmek için kullanmayı düşünebilen zihniyetsiniz. Halkımızın insani duygularını sömürerek insanları ikna ettiğinizi düşünebilirsiniz ancak gerçekleri örtemezsiniz. Gerçekler Türkiye Cumhuriyeti'nin ödeyeceği faturanın ağırlığını söylerken bu faturanın tek sahibi ve sorumlusu AKP iktidarıdır.”