CHP’Lİ ARPACI: “BU ŞARTLARDA İHRACAT NASIL YAPILACAK?”

CHP’Lİ ARPACI: “BU ŞARTLARDA İHRACAT NASIL YAPILACAK?”

CHP’Lİ ARPACI, İŞ DÜNYASINA ‘İÇ TALEP YAVAŞLAYACAK, DIŞ PAZAR ARAYIŞINA GİRSİNLER’ DİYEN HAZİNE BAKANI ŞİMŞEK’E SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’Lİ ARPACI, İŞ DÜNYASINA ‘İÇ TALEP YAVAŞLAYACAK, DIŞ PAZAR ARAYIŞINA GİRSİNLER’ DİYEN HAZİNE BAKANI ŞİMŞEK’E SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, iş dünyasına “Önümüzdeki dönemde iç talep yavaşlayacak mutlaka dış pazar arayışına girsinler” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi. Arpacı, “Yanlış politikalar yüzünden döviz bazında rakip ülkelerden yüzde 45 daha pahalıyken, iş insanlarımız gideceği fuarlar için vize alamazken, tekstil sektöründe 200 bin kişi işten çıkartılmış ve üretim her gün düşerken, kontrollü kur politikasına rağmen yüzde 60 enflasyonla ihracat nasıl yapılacak Sayın Bakan?” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber’de katıldığı televizyon programında “İş alemine buradan TRT aracılığı ile seslenmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde iç talep yavaşlayacak mutlaka dış pazar arayışına girsinler” dedi. CHP Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şeref Arpacı, Bakan Şimşek’in bu açıklamasına tepki gösterdi.

“İÇ PİYASA DARALMADI İÇ PİYASA BİTTİ, CAN ÇEKİŞİYOR”

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iç piyasasının daha da daralacağını ve herkesin ihracat yapması gerektiğini, dış pazara yönelmesi gerektiğini söylemiş. Buradan kendisine seslenmek istiyorum. Bir, iç piyasa daralmadı iç piyasa bitti, can çekişiyor Sayın Bakan. İki, ihracat istiyorsunuz peki biz yanlış politikalar yüzünden döviz bazında rakip ülkelerden yüzde 45 daha pahalıyken, iş insanlarımız gideceği fuarlar için vize alamazken, tekstil sektöründe 200 bin kişi işten çıkartılmış ve üretim her gün düşerken, kontrollü kur politikasına rağmen yüzde 60 enflasyonla ihracat nasıl yapılacak Sayın Bakan?”