CHP’DEN HONAZ’IN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK MODEL

CHP’DEN HONAZ’IN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK MODEL

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA, HONAZLI ÜRETİCİLERE KOOPERATİF BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA, HONAZLI ÜRETİCİLERE KOOPERATİF BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

Honaz'da üreticilerle biraraya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Honazlı üreticilerin zarar etmemesi, ürünlerinin elinde kalmaması, üreticiyle tüketiciyi buluşturacak Belediyecilik modelinin hayata geçmesi için 2 Haziran'da yapılacak seçimlerin kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

AKP'nin ne alınterini, ne çiftçiyi, köylüyü, emekçiyi ne de tarımı hak ettiği noktaya taşımadığını belirten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, "üreten kazanacak, üretim kazanacak, Honaz kazanacak. Kooperatifleşme modeliyle Honaz kalkınacak. CHP'li yerel yönetimlerimizin üretim odaklı örnek kooperatif modeli Honaz'da da hayata geçecek" dedi.

“Kirazıyla Denizli'nin adını duyuran, ihracatta rekorlara imza atan Honaz'ın kıymetli tarım emekçileri de ne yazık ki yönetilemez hale getirilen ülke ekonomisinin kötü gidişatından nasibini almış durumda. AKP'nin ithalata dayalı ekonomi politikasının tarımı bitirdiği, çiftçiyi ödeyemeyeceği kredi ve borç yüküne sürüklediği ortada… Ürünleri elinde kalan üreticinin bedel ödemeye değil doğru planlamaya ihtiyacı var." diyen Milletvekili Gülizar Biçer Karaca şunları dile getirdi:

“Üreticiyle tüketiciyi buluşturan bir model mümkün. Honaz'ı ziyaret eden Belediye Başkanlarımızın İl ve İlçelerinde uyguladıkları üretici dostu kooperatif modelleri, verimi ve ülke ekonomisine katkıyı artırdığı gibi çiftçiyi de kalkındıran bir model... Honazlı emekçilerimiz üretecek, Belediye ürünleri alacak tüketiciyle buluşturacak. Kiraz, cennet elması, üzüm, domates gibi Honaz'da üretilen ürünler üreticinin elinde kalmayacak." diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Biçer Karaca, Honazlılara şöyle seslendi:

“Üretici dostu belediyecilik neden Honaz'da da hayata geçmesin?

Neden Honazlı çiftçilerimiz Ege'deki diğer çiftçilere Belediyelerimiz aracılığıyla sağlanan imkanlardan mahrum kalsın?

Neden üretici kazanırken tüketici de daha ucuza ürün alamasın?

CHPli belediyeler örnek uygulamalarla bunu başardı.

Şimdi sıra Honaz 'da...

Tarım kazanacak, emek kazanacak, ülke ekonomisi kazanacak. Honaz kazanacak.”