CHP’de Ali Osman Horzum Tescillendi

CHP’de Ali Osman Horzum Tescillendi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapılan il kongresinde tek aday olarak seçimlere giden İl Başkanı Ali Osman Horzum, 460 delegenin 435 tanesinin oyunu alarak il başkanlığını tescilledi.

Denizli'de CHP il örgütü 38. Olağan Genel Kurulu'nu Merkezefendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Son günü kadar 5 adayın ismi geçerken, son gün değişimden yana olduğunu söyleyen başkan Ali Osman Horzum tek aday olarak seçimlere girdi.  Tek aday ve tek liste ile yapılan seçimlerde delegenin hemen hemen hepsinin oyunu alarak il başkanı seçildi. Bilindiği gibi Başkan Horzum önceki dönem il başkanı Bülent Nuri Cavuşoğlu'nun milletvekili adayı olması nedeniyle il başkanlığı görevine atanmıştı ve yaklaşık 7 aydır bu görevi sürdürüyordu.

Kongre salonunda Kılıçdaroğlu’nun tebrik mesajı okunurken tepki vermeyen kalabalık Özgür Özel’in mesajını dakikalarca alkışladı. 

SON GÜN TEK ADAY KALDI

Kongre öncesi partide 5 ismin aday olduğu belirtiliyordu. Bu adaylardan Ahmet Divarcı ve Ayşe Hazer isimleri öne çıkmıştı. Birkaç gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve tedavisinin sürdüğü öğrenilen Divarcı aday olmadı. Son güne kadar adaylık için çalışan Hazer ise kongreden bir gece önce adaylıktan çekildiğini duyurdu. CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre; aday olabilmek için 64 delegenin imzası gerekiyordu. Hiçbir adayın bu imzayı toplayamadığı ileri sürülüyor. 634 il delegesinin bulunduğu CHP Denizli örgütü kongreye beklenilen ilgiyi göstermedi ve katılım fazla olmadı. Beklenilenin aksine sıradan ve coşkusuz bir kongre olarak Denizli CHP tarihine geçti. 

KİMSE İLE PAZARLIK ETMEYECEĞİM

Değişimden yana olduğunu Genel Merkez bünyesinde deklara eden il başkanları arasında bulunan Ali Osman Horzum, kongrede yaptığı konuşmada, görevden alınmayı bile göze aldığını ima ettiği konuşmasında, “Biz Denizli CHP örgütü değişimden yanayız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. 19 ilçe belediye başkan adayının ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde pazarlık içinde olmayacağıma söz veriyorum. Başkan ve meclis üyelerini belirlemek, o ilçe örgütünün en doğal hakkıdır. Ne ilin ne de gelen merkezin hakkı değildir. Bundan sonra disiplin kurulları işleyecek. Bundan sonra oturduğu yerden ilçe yönetimlerine giydirme yok. Kim partinin huzurunu bozuyorsa cezasını çekecek. Biz bize yeteriz. Yeter ki birbirimizin kuyusunu kazmayalım. CHP'ye demokrasi gelmezse Türkiye Cumhuriyeti'ne demokrasi gelmez. Demokrasiyi önce partimize getireceğiz” dedi. 

25 KİŞİLİK YÖNETİM ŞU İSİMLERDAN OLUŞTU

Konuşmaların tamamlanmasının ardından aday listesi divana sunuldu. Başkan Horzum'un yönetiminde İsmail Altınay, Fatma Atsay, Ercan Aydın, Hakan Bulgurlu, Musa Can, Anıl Cancan, Melike Coşkun, Sıddık Çağın, İbrahim Diker, M. Emin Duran, Hakan Erkuş, Kudsi Kabalar, Okan Kart, Hakan Kaya, Tugay Odabaşıoğlu, Recep Oktay, Coşkun Sarıca, Hazal Somkaya, Barış Şahin, Kerem Cam Terzi, Gülçin Yazıcıoğlu, İsmihan Yıkar, Sual Yıldırım ve Gülben Yılmaz yer aldı.

KURULTAY DELGELERİ DE BELLİ OLDU

Kurultay delegelikleri ise Deniz Albayrak, Bedri Ataş, Belma Aycan, Şenol Cerit, Uğur Coşkun, Nuri Çavuşoğlu, Mustafa Çelik, Ömer Dağlı, Simge Depboylu, Ali Osman Horzum, Müjdat İlhan, Hasan Keçeci, Ayşen Kocabay ve Tugay Odabaşıoğlu isimlerinden oluştu.