CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Emeklilere Verilecek Olan 5 Bin TL Yardımı Eleştirdi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Emeklilere Verilecek Olan 5 Bin TL Yardımı Eleştirdi

İlhan: Emeklilerimizi çalışmaya mahkum edenler utansın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilecek olan 5 bin TL yardım kararını eleştirdi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, bu kararın çalışan emeklilere karşı haksızlık olduğunu savunarak, "Çalışan emekliler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Onların daha çok ihtiyacı var ki, çalışıyorlar. Bu nasıl bir düşünce, nasıl bir haksızlık? Emekli vatandaşlarımızı çalışmaya mahkum etmeye utanmıyorsunuz bir de çalışan, çalışmayan diye mi ayırt ediyorsunuz? " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emeklilere yapılacak olan 5 bin TL'lik yardım kararı, emekliler arasında tartışmalara neden oldu. Müjdat İlhan, bu kararın çalışan emeklilere haksızlık olduğunu belirterek, "Çalışan emekliler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve onlar da ekonomik sıkıntılar içerisinde yaşamlarını sürdürmek zorundadır. Bu nedenle, bu yardımın sadece çalışmayan emeklilere verilmesi haksız bir uygulamadır" şeklinde konuştu.

İlhan, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Emeklilerimiz, ülkenin kalkınmasına yıllarca katkı sağlamış insanlardır. Onlara daha iyi bir yaşam sunmalıyız. Bu yardımın tüm emeklilere adil bir şekilde dağıtılmalıdır. Emeklilerimizi açlığa, sefalete, çaresizliğe sürüklediğiniz yetmemiş gibi, bir defaya mahsus sadaka gibi vereceğiniz 5 bin Lira için bir de çalışan, çalışmayan ayırımı yapıyorsunuz" dedi.

Başkan İlhan, emekli vatandaşların daha yaşanır koşullarda maaşları fazlasıyla hak ettiğini belirterek, “Çalışan, çalışmayan ayırımı yapmadan acilen emeklilerimizin maaşları iyileştirilmelidir. Yıllarca çalışıp dinlenmesi, torunlarıyla zaman geçirmesi gereken emeklilerimizi hala çalışmaya mahkum ediyorsanız bundan utanç duymalısınız. AKP Hükümeti kendi suçunu bastırırcasına bir de çalışan, çalışmayan ayrımı yapıp, çalışmayanlara bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin Lira verecekmiş. Bir kereye mahsus değil tüm emekli vatandaşlarımızı huzur içinde geçindirecek maaş verilmelidir” diye konuştu.