CHP İLÇE KONGRELERİNE KİLİTLENDİ

CHP İLÇE KONGRELERİNE KİLİTLENDİ

Geçtiğimiz hafta sonunda delege seçimlerini tamamlayan CHP, bu kez de Aralık ayı içerisinde yapılacak olan İlçe kongrelerine kilitlendi. Delege seçimlerinde büyük ilgi ve dikkat çeken Pamukkale…

Geçtiğimiz hafta sonunda delege seçimlerini tamamlayan CHP, bu kez de Aralık ayı içerisinde yapılacak olan İlçe kongrelerine kilitlendi. Delege seçimlerinde büyük ilgi ve dikkat çeken Pamukkale ilçesinde, delege çoğunluğunu aldığı belirtilen Savaş Akman’ın sessizce çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Yaklaşık bir aylık bir süre içerisinde delege seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’n (CHP) de gözler ilçe seçimlerine çevrildi. Genel merkez tarafından belirlenen kongre takvimi gereğince Aralık ayı içerisinde tamamlanacak olan ilce kongrelerinde; Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinin ilçe başkan adayları seçim çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiler.

418 delegenin bulunduğu ve aynı zamanda DMMMO yönetiminde bulunan Ali Osman Horzum’un Merkezefendi ilçesinde başkanlığı kazanabilecek güçte olduğu belirtilirken, dün Başkan adayı Horzum’un düzenlediği tanışma toplantısına Merkezefendi delegesinin yarıdan fazlasının katılması da, Aday Horzum’un yüzünü güldürdü.

PAMUKKALE’DE AKMAN KESİN GİBİ…

Pamukkale ilçesinde ise favori olarak gözüken ve çevresi tarafından 400 delegenin yarısının kendilerini destekleyeceği belirtilen Savaş Akman ise, seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Üye bazında gittiği mahallelelere bu kez delege sohbeti için giden Pamukkale İlçe Başkan Adayı Savaş Akman, delege seçimlerini bitirdikten sonra 22 Aralık tarihinde yapılacak olan İlçe Başkanlık kongresine katılacak olan seçilmiş delege arkadaşlarını tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Delege seçimlerini bitirmiş bulunmaktayız 22.Aralık 2019. Pazar günü yapacağımız olağan kongre takviminde geri sayım başladı. Seçilen tüm delege arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ben, sırtını partilime ve delege arkadaşlarımıza dayayarak yola çıktım. Bu kutsal yolda; tüyü bitmemiş yetimin hakkını, koca dayağı yiyen kadının hakkını, çocuğunu yıllarca okutup iş bulamayan gencin ızdırabını yüreğinde hisseden ana, babanın, artık yeter iktidar istiyoruz diyen partilimin özlemini giderecek, hakkını koruyup kollayacak bir başkan olacağım” dedi.

Savaş Akman açıklamasında daha sonra ise, “Pamukkale ilçe başkanlığında bir ismi değil bir lider seçimini yapacağız. Kendime, ekibime güvenerek yola çıktım. Biz bir meslek odası seçimi yapmıyoruz, bir örgüt lider seçimi yapacağız. Delegelerimiz, partililerimiz en doğru kararı kongrede verecektir. Ben partimin sağ duyu sahibi olanların çoğunlukta olduğuna inanıyorum kongrenin hepimize hayırlar getirmesini diliyorum .Biz 2024’de Pamukkale belediye başkanlığını kazanacağımız sözünü veriyoruz, dün kaybettirenler yarın kazandıramazlar” şeklinde konuştu.

Bu arada Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman, diğer başkan adaylarına da seslenerek, bir televizyon kanalında tartışmaya ve projelerini ortaya koymaya davet etti.