CHP Denizli Örgütü Uzunpınar’da Evleri Yanan Aileyi Ziyaret Etti

CHP Denizli Örgütü Uzunpınar’da Evleri Yanan Aileyi Ziyaret Etti

İl Başkanı Horzum; Sayın Zolan acilen Uzunpınar’a itfaiye hizmeti getirilsin

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Uzunpınar Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta meydana gelen yangında evi kullanılamaz hale gelen Durmuş Sarı ve ailesi, Denizli Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ziyaret edildi.

Yanan evin sahipleri ve ailesini ziyaret eden CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, İl Başkan Yardımcısı Ercan Aydın, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşen Kocabay, Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve CHP Denizli Büyükşehir grup başkan vekili Himmet Keysan, yangının yol açtığı zararı yerinde gözlemledi.

DURMUŞ SARI; EVİMİZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE CAYIR CAYIR YANDI

Yangın hakkında konuşan Durmuş Sarı, "Evimiz elektrik kontağından bir anda alevler içinde kaldı ve ne yapacağımızı bilemedik. Yangını kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık, ama elimizden bir şey gelmedi. Uzunpınar beldeyken bizim itfaiyemiz vardı, ancak mahalle olunca göstermelik bir levha dışında bir şey kalmadı. İtfaiye Gözler'den gelinceye kadar elimiz kolumuz bağlıydı. İtfaiye geldiğinde ise evimiz gözümüzün önünde cayır cayır yandı ve küle döndü. Gelen itfaiye ise sadece küllere su sıktı" dedi.

NEZİHE SARI; TÜM EMELKERİMİZ KÜL OLDU

Evlerinin yanmasının yanı sıra mahsullerinin de zarar gördüğünü belirten Durmuş Sarı'nın eşi Nezihe Sarı, "Bütün bu yıl boyunca mahsullerimizi topladık, ancak satamadık. Yaklaşık beş tona yakın kekik hasat ettik ve bunu uygun fiyata satmak için saklıyorduk, ancak yangında mahsullerimiz de yanarak heba oldu. Buğdayımız, cevizimiz ve bademlerimiz de aynı şekilde zarar gördü. Üzgünüz, tüm emeklerimiz cayır cayır yandı, kül oldu" dedi.

NEZİHE SARI; BU EVE GELİN GELECEKTİ

Evlerini, evlenecek yaşta olan oğlu Cüneyt için yaptıklarını Başkan Horzum ve CHP ekibine anlatan Nezihe Sarı, “Evimin her şeyini oğlum için hazırlamıştık. Bir gelin eksikti. Mahsulleri de sattıktan sonra, bu eve gelin getirecek oğlum Cüneyt’i evlendirecektim. Ne ev kaldı, ne de mahsul. Çok üzgünüm, emeklerimiz cayır cayır yandı”  diyerek gözyaşlarını tutamadı. 

CHP EKİBİ; YANAN EV İÇİN GEREKEN YAPILACAK

Ziyaret esnasında İl Başkanı Horzum ve Pamukkale İlçe Başkanı Coşkun, Sarı ailesinin zararlarının giderilmesi için ellerinden gelen yardımı yapacaklarına dair söz verdiler.

BAŞKAN HORZUM; SAYIN ZOLAN’A UYARIMIZDIR! ACİL UZUNPINAR’A İTFAİYE HİZMETİ GETİRİLSİN!

Uzunpınar Mahallesi'nin daha önce bir belde olduğu dönemde itfaiye hizmetinin bulunduğu yerde basın açıklaması yapan Ali Osman Horzum, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a hitaben, "Sayın Zolan, Uzunpınar, Denizlimizin en üretken mahallelerinden biridir. Hatta kekik üretiminin yüzde 80’i Uzunpınar ve Gözler’de üretilmektedir. Cumartesi günü acı bir olay yaşadık Uzunpınar’da. Bir vatandaşımızın evi tamamen kül oldu, sadece dört duvardan ibaret kaldı. Burada Büyükşehir itfaiye ekiplerinin ihmali çok fazla çünkü yangın yerine çok geç kaldı. Uzunpınar belediyesi önceden belediyelikti, Büyükşehir olmasıyla birlikte belediyemizi kaybettik.  Açıklama yaptığımız bu yerde itfaiye binamız var fakat itfaiyesi yok. Uzunpınar’ın yolları dağlıktır, bu yüzden de buraya dışarıdan müdahale etmek, itfaiye araçlarının buraya zamanında gelmesi çok zordur. Bu yıl içinde mahallemizde beşinci kez yangın meydana geldi. Mahallede itfaiye hizmeti olmadığı için bu yangınlar büyük zararlara neden oldu. İtfaiye olmadığı için yangına itfaiye araçları çok geç kaldı. Evler tamamen kül oldu. Maddi zararı bir yana bırakın, insanların burada hatıraları, geçmişleri, anıları tamamen kül oldu. Bir daha böyle acıların yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Önlemi almak da BüyükşehirBelediye Başkanı Osman Zolan’a düşer. Zolan’ın burada üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Buradan Zolan’a çağrımız, ‘Acil olarak Uzunpınar’a her an hazırda bekleyen bir itfaiye aracı ve ekipmanı görevlendirilsin. Uzunpınar halkının bir an önce itfaiyesine kavuşmasını, acil bir durumda anında müdahale edilmesini Sayın Zolan’a buradan bir kez daha iletiyoruz. Ayrıca, Büyükşehir grup başkan vekilimiz Himmet Keysan, Uzunpınar halkı adına dilekçe ile, müracaatını yapacak. Bu işin takipçisi olacağımızın sözünü de buradan veriyorum” diye konuştu.

İTFAİYEMİZİ ACİL OLARAK GERİ İSTİYORUZ

CHP Uzunpınar mahalle sorumlusu İsmail Efe, yaptığı açıklamada; Uzunpınar’da, 3-4 yıl öncesine kadar itfaiyenin olduğunu belirterek, “ Burada bulunan itfaiyemiz 3-4 sene önce tadilat yapılacak diye alındı ancak bir daha geri gelmedi. Burada yangınlar oluyor, biz bu konuyu sürekli dile getiriyoruz ama hiçbir cevap alamıyoruz. Aldığımız cevap ise dalga geçer gibi, ‘Arsanı da mı kurtarmadık’ oluyor. Biz buna tepkiliyiz. Acil olarak itfaiyemizi geri istiyoruz” dedi.